Pobyt v Luhačovicích

Publikováno 05.09.2018 12:25 Odbočka Kroměříž


Obrázek

Po příjezdu jsme se ubytovali ve vile Charleston v Bílé čtvrti nedaleko pramene Aloiska.  Po obědě v restauraci hotelu Litovel jsme si dopřáli dobrou kávu a něco sladkého v jedné z cukráren. Odpoledne prvního dne pobytu si každý užíval podle své chuti. Většina si nenechala ujít návštěvu plovárny. Tady jsme mohli dvě hodinky relaxovat ve vířivce, nechat se jemně masírovat v bazénu s bublinkami, dosyta se vyřádit v divokých proudech a potrénovat v plaveckém bazénu. Ostatní se vydali na odpolední procházku lázněmi a okolím spojenou s ochutnávkou léčivých pramenů a nákupy a v podvečer navštívit kostel Svaté rodiny. Společně jsme se sešli u výborné večeře v restauraci Elektra.

Druhý den nás po vydatné a pestré snídani čekala komentovaná okružní cesta lázněmi vláčkem s vyjížďkou k přehradě spojená s procházkou po hrázi. Odpoledne po dobrém obědě, který jsme si dopřáli v klidném salonku restaurace Vltava, proběhlo ve znamení odpočinku, ať už na pokojích či v solné jeskyni. Před plánovanou prohlídkou výstavy panenek jsme se ještě zastavili na kávu v Elektře a zamluvili si stůl k večernímu posezení s večeří. Návštěva výstavy panenek byla pro všechny velkým zážitkem. Paní majitelka sbírky a zároveň autorka „rebornových“ panenek nás s podrobným výkladem provedla celou expozicí a umožnila nám i hmatové poznávání vystavených exponátů, jejichž hodnota se často pohybuje v desítkách tisíc korun. Vystavena je zde jen asi třetina celé její sbírky. Přesto jsme měli možnost prohlédnout si nejrůznější typy panenek, oblečků pro panenky, nejrůznější doplňky, kočárky, medvídky – mezi nimi i jednoho z pěti set kusové, limitované série medvídků vyrobených u příležitosti narození prince George, plyšáků a miminek, která vypadají skutečně jako živá.

Příjemný večer jsme strávili po výborné večeři se specialitami šéfa kuchyně restaurace Elektra posezením s dobrou náladou a vyprávěním u sklenky vína. Někteří se nechali zlákat hudebním večerem s tancem, další večerní procházkou před spaním.

Následující ráno po bohaté snídani přišel čas chystat se na zpáteční cestu, dokoupit drobné dárky a zásoby lázeňských oplatek. Vraceli jsme se domů s dobrou náladou a s novými zážitky ze společně strávených dnů pomalu končícího léta a s pevným rozhodnutím si takovýto pobyt v dobré společnosti brzy zopakovat.


Obrázky