Piešťany

Publikováno 15.10.2018 10:44 Odbočka Beroun


Rekondiční pobyt Piešťany

     Tři členky oblastní odbočky Beroun se ve dnech 27. 8. – 1. 9. 2018  zúčastnily rekondičního pobytu v lázních Piešťany, který pořádal Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR. Pobyt si členky hradily z vlastních prostředků. Ubytování bylo v hotelu Harmonia, který leží 2 km od města Piešťan v obci Banka ve dvoulůžkových pokojích s celodenní stravou formou bufetu. Hotel také zajišťoval 2krát denně transfer do lázní a několik výletů. Členky se zúčastnily dvou výletů.

     Jeden byl návštěva miniatur zámků a hradů v obci Podolie a městečko Čachtice, kde nás průvodce seznámil s historii a provedl nás sklepením ze 16. století. Součást našeho výletu byla i ochutnávka vína.

     Druhý výlet byla plavba lodí po řece Váh a jezero Slunečná.

V dopoledních hodinách jsme se seznamovaly s okolím hotelu a nacvičovaly chůzi v neznámém prostředí a neznámém terénu. Odpoledne jsme trávily v Piešťanech procházkami po parcích a obdivovaly jsme lázeňské domy.

     Každý večer nám ředitel hotelu připravil pestrý program. Hudba, tanec, zpěv při harmonice a přednášky o lázních. V roce 1889 si rodina Winterů pronajala lázně a z malé vesnicky vybudovala světoznámé lázeňské město. Socha – BERLOLÁMAČ – symbol města Piešťan vznikla v roce 1894 a je umístěn u skleněného mostu přes řeku Váh. V lázních se především léčí pohybové ústrojí.

     Celý pobyt se opravdu vydařil a všem se moc líbil.