PROJEKT „UMĚNÍ DO UCHA“ a PROJEKT „VIDĚT UŠIMA“

Publikováno 15.04.2021 19:36 Odbočka Blansko


PROJEKT „UMĚNÍ DO UCHA“

…je novinkou Nadace profesora Vejdovského, která podporuje zrakově postižené jednotlivce, ale také organizace poskytující služby této cílové skupině.

Projekt „Umění do ucha“ je určen především široké veřejnosti a je jedním ze způsobů získání finančních prostředků, které jsou pak rozděleny oprávněným žadatelům.

Ovšem „Umění do ucha“ mohou využít i samotní lidé se zrakovým hendikepem.

Zde je stručný popis projektu:

Nadace prof. Vejdovského uvádí "Umění do ucha". Nápad vznikl hned na začátku ledna roku 2021 v návaznosti na milou spolupráci s Divadelním souborem Hostivice a při rozhovorech po telefonu s někdejší pacientkou Václava Vejdovského a bývalou zdravotní sestřičkou Miloslavou. S touto milou paní, jejíž manžel byl herec, jsme si začali volat pravidelně a projekt s myšlenkou potěšit více lidí hezkým slovem do ucha byl na světě.

"Umění do ucha" je tu pro všechny milovníky a příznivce umění. Propojuje profesionální a neprofesionální umělce s posluchači prostřednictvím telefonu a umožňuje alespoň minimální sociální interakci, "kontakt,“ čímž se odlišuje od běžného umění ze záznamu v TV, rozhlasu apod.

Zejména v této neradostné době je potřeba lidem pozvednout náladu, odnést je na křídlech umění aspoň na chvíli daleko od každodenního života, stereotypu, od všech starostí.

Díky projektu si mohou hlavně osamělí lidé a senioři umění nadále vychutnat naživo, bezpečně, z domova, přirozeně relaxovat a udržet si tolik důležitou zdravou a pozitivní mysl.

Umění navíc může pomáhat v podobě dobrovolného příspěvku lidem s těžkým zrakovým postižením.

Informaci jak to funguje, najdete na stránkách Nadace:

https://www.inpv.cz/inpage/umeni-do-ucha/

 

PROJEKT „VIDĚT UŠIMA“

„Dobrý den, jsme studentky sociální pedagogiky Masarykovy univerzity a realizujeme projekt Vidět ušima. V rámci projektu zhotovujeme a nahráváme na YouTube audio pohlednice z různých míst nejen ČR.

Je zde zatím pár audií, které budeme pravidelně obohacovat o další nahrávky.

Dovolujeme si Vás požádat o zpětnou vazbu na mail cisarova.m@volny.cz

Zde je odkaz na náš kanál Vidět ušima:

https://www.youtube.com/channel/UCr58zeueCWYQZhiv_6_HgqQ