Osvětový den dětí

Publikováno 13.06.2022 09:54 Odbočka Jičín


Obrázek

Osvětový den dětí

 

     Tento měsíc jsme osvětou zahájili hned první den. A to na den dětí. Byli jsme v Zámeckém parku v Jičíně, kde se celý den konaly aktivity pro děti. Dopoledne bylo pro nahlášené školky školy a odpoledne patřilo veřejnosti.

     Připravili jsme si různé úkoly pro malé (i tříleté capartíky) i větší děti a nejvíce byly děti z páté třídy. Naštěstí jsme měli na pomoc 6 studentek. Děti si zkoušely hmatové a zvukové pexeso, podpis poslepu, nalévání vody poslepu, rovnání pastelek do krabičky, malé pexeso, reliéfní omalovánky. K dispozici byly i simulační brýle a další drobné pomůcky. Zkoušení simulační brýlí bylo velmi oblíbeným úkonem a my měli co dělat ohlídat všechny brýle, aby se nám na stolek vrátily v dobrém stavu. Kdo byl odvážný vyzkoušel si i chůzi s bílou holí.

     Po krátkém obědě jsme opět vyrovnaly naše pomůcky, přidali jsme zvukovou střelbu a slepecký stroj. Bylo krásné počasí, návštěvníků bylo hodně, opět se stála fronta na střílení a slepecký stroj se nezastavil. V odpoledních hodinách jsme byli přemístěni do stínu a pokračovali jsme ve velmi svižném tempu až do 18 hodin. Notně unavení, ale s dobrým pocitem, že děti měly krásný den a my ukázali spoustu věcí zvídavým dětem a dospělým. Odměnou dětem byla záložka do knížky a balonek.

     Po celý den v parku byla stanoviště s interaktivním hraním. Myslím, že děti si svůj den užily.

     Chtěli bychom poděkovat studentkám ze Střední odborné školy pedagogické v Nové Pace z třetího ročníku za vynikající pomoc v tento den.

 


Obrázky