Ohlédnutí za exkurzí v hasičské stanici v Přerově

Publikováno 31.10.2016 10:55 Odbočka Přerov


Exkurze u hasičů

Přestože nebyl pátek, 13 členů naší odbočky se vypravilo 13. října odpoledne do sídla profesionálních hasičů v Přerově. Zaměstnanci nás poutavě seznámili s provozem stanice a  škálou činností, které tato služba obnáší. Od otevírání zámků dveří, přes zásahy u dopravních nehod, průmyslových havárií, živelných pohrom, až po samotné požáry. Věděli jste například, že v loňském roce jen v Olomouckém kraji vypuklo téměř tisíc požárů?

Mladí hasiči nám v přednáškové místnosti ochotně, na figurantech z našich řad, předvedli vybavení a pomůcky používané při zásazích. V dobrém jsme se přesvědčili, že co hasič, to poloviční doktor a v nákrčním límci nebo přenosové matraci nám to opravdu slušelo.

Následoval ukázkový nácvik evakuace ze skutečně zakouřeného prostoru s využitím dýchací masky. Tím jsme se dostali do přízemí budovy, kde na nás čekala prohlídka zásahové automobilové techniky. Po celou dobu exkurze hasiči zodpovídali naše všetečné dotazy a tak 2,5 hodiny uběhlo jako voda v požární hadici.

Myslím, že pro nás i záchranáře byla tato návštěva velmi zajímavá a obohacující. Abychom se setkávali s hasiči jen na takovýchto cvičných akcích přeje všem

předseda přerovské odbočky Marek Šimíček


Obrázky