Odpolední výlet za koníky

Publikováno 25.09.2018 12:21 Odbočka Olomouc


Obrázek

Olomouc je v našich myslích nerozlučně spjata s úrodnou krajinou a nezanedbatelným množstvím historických památek. Málokdo si ale uvědomuje, jak krásná příroda, lákající k romantickým výletům, ji obklopuje. Naši skupinu (tvořenou z pracovníků a členů SONS Olomouc) zlákala romantická projížďka na koních.

Po krátkém seznámení s našimi průvodci a jejich koníky jsme nechali obydlenou část obce Lošov za zády. S jejich pomocí a díky trpělivosti koní jsme se usadili do sedel a vydali se na procházku z Lošova do Radíkova. Pozvolna jsme se uvolnili a pohupovali se v sedlech v rytmu kroků koní. Náš zážitek umocnilo krásné babí léto. Slunce nás hladilo po tvářích, les voněl pryskyřicí z čerstvě pokácených stromů a my se na hřbetech koní za zvuku ptačího cvrlikání vezli prosluněným lesem směrem k Radíkovu. Zde jsme s mírně se třesoucíma nohama s pomocí našich průvodců z koňů seskočili. Následovně jsme koním rozdali jablíčka a s nehraným respektem je hladili po lesklé srsti. Své dojmy a pocity jsme kolektivně sdíleli při  lehkém občerstvení na Chatě pod věží. Na autobus MHD jsme se prošli po svých.

Co dodat na závěr? Snad jen známé rčení, že nejkrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně! Příště neváhejte a užijte si nevšední zážitek s námi!

Irena Janošíková

 


Obrázky