Odpoledne s Qardem – hrou nejen pro nevidomé a slabozraké

Publikováno 10.10.2017 09:40 Odbočka Kroměříž


Obrázek

Ve středu 4. října se uskutečnilo pravidelné klubové setkání, na němž byla naším hostem předsedkyně Krajské koordinační rady paní Marta Zemanová.

Po uvítání nás paní Hanzalová s paní Fridrichovou seznámily s plánem akcí na měsíce říjen a listopad a rozdaly pozvánky na Oblastní shromáždění, které se bude konat ve středu 1. listopadu v rámci klubového odpoledne. Ve středu 11. října proběhne veřejná celonárodní sbírka Bílá pastelka a ve středu 25. října navštívíme společně indickou restauraci Ganga v Kroměříži, kde v rezervovaném salonku prožijeme odpoledne plné exotických chutí a vůní. V měsíci listopadu pak, mimo již zmiňovaného Oblastního shromáždění, plánujeme v úterý 14. 11. výlet pořádaný Oblastní odbočkou Přerov do Čech pod Kosířem s návštěvou tamního zámku a dalších expozic. Více o připravovaných akcích naleznete v říjnovém vydání Informátoru.

Po organizačním úvodu předala paní Hanzalová slovo paní Zemanové, která nás přijela seznámit se společenskou hrou Qardo a pozvat nás na 5. ročník krajského turnaje v Qardu, který se koná v sobotu 18. listopadu ve Zlíně. Qardo není jen společenskou hrou, ale slouží rovněž jako pomůcka pro rozvoj jemné motoriky u nevidomých a slabozrakých a s klapkami na očích se mohou do hry zapojit i lidé bez zrakového postižení.

Pokud Vás naše aktivity zaujaly, rádi Vás přivítáme v našem kruhu..:-)


Obrázky