Oblastní shromáždění a prezentace O2 linky pro neslyšící a nevidomé

Publikováno 30.05.2019 10:05 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Na úvod paní Karaśová, předsedkyně odbočky, přivítala hosty a předala slovo pracovnicím linky O2 a paní Fialové.

Na Oblastní shromáždění jsme měli pozvané pracovnice O2 linky pro neslyšící a nevidomé, které nás seznámily s poskytovanými službami. Prezentace splnila účel, jelikož jsme linku neznali, byli jsme rádi, že jsme získali další informaci, která vede k  usnadnění života. Někteří členové se na místě rovnou zaregistrovali a dokonce již službu ke své spokojenosti vyzkoušeli. Prezentace proběhla v přátelské pohodě, došlo i na soutěž o deštník a hrneček. Výherkyně měly z dárků velkou radost.

Jako hosté přijeli na Oblastní shromáždění pracovnice z Jihlavy. Paní Fialová, koordinátorka pro Vysočinu, nám mimo jiné podala bližší informace o plánovaném koncertě 22.6.2019 v Praze a o dalším ročníku festivalu Tyfloart 2019, který se bude konat ve Vsetíně.

 

Poté se ujala slova paní Karaśová, která přítomné seznámila s činností odbočky. Připomněla výběr kasiček sbírkových psů, podařilo se vybrat celkem 32 364,- korun, ozdravný pobyt v lázních Bechyně – sklidil velký úspěch a hned při odjezdu jsme plánovali opakování v příštím roce. Dále zmínila naše kulturní zážitky ( muzikál Mefisto, divadelní představení Hrátky s čertem a koncert Dvořákův americký sen), návštěvu členů odbočky z Havlíčkova Brodu a výlet do Technického muzea v Brně. Uvedla, co nás v nejbližší době čeká - seniorská miniolympiáda, výlet na zámek Konopiště, výlet na zámek Červená Lhota, výlet na zámek a do zoo Zlín. V červnu ještě proběhne vernisáž výstavy obrazů v rámci DUN v Městské knihovně Pelhřimov, prezentace poskytovatelů sociálních služeb na Masarykově náměstí v Pelhřimově, které se spolu s Tyfloservisem Jihlava také zúčastníme. Pojedeme na koncert konaný v rámci DUN v Praze 22.6. a na Festivalu Pelhřimov - město rekordů budeme opět vybírat do kasičky sbírkového pejska „Punti“. Umístili jsme sbírkového psa v prodejně Železářství Jaroš. Panu Jarošovi na dálku děkujeme!

Zprávu o hospodaření odbočky přednesla paní Hrušková.

Pak následovala diskuse a na závěr paní Karaśová poděkovala všem přítomným za účast.

 


Obrázky