ON-LINE recitál Daisy v rámci festivalu DUN

Publikováno 27.11.2020 11:23 Odbočka Olomouc


Obrázek
Dne: 04.12.2020 17:00
Kde: www.facebook.com/sons.olomouc

Několik slov o DUN


Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. pořádá každoročně Dny umění nevidomých na Moravě (DUN) – festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli. Již od roku 1995 se koná v období jara a léta v mnoha městech Moravy.
Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.
Recitál v rámci festivalu DUN probíhá za finanční podpory Statutárního města Olomouce, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury.

Dagmar Sýkorová (DAISY)


Slabozraká zpěvačka, autorka veršů i prózy, Dagmar Sýkorová (alias Daisy) se hudbě věnuje od dětství. Ráda zpívá muzikálové písně, ale také pop, folk a jazz. Absolvovala Základní školu pro zrakově postižené v Litovli, devět let se věnovala studiu hry na klavír. Sama se v 16 letech naučila hrát na kytaru, se kterou o rok později složila svou první píseň Křídla z ebenu. Skládá texty i melodie, spolupracuje s dalšími profesionálními českými muzikanty. Účastní se a zasedá v porotách řady českých i mezinárodních hudební soutěží. Kromě zpěvu se věnuje psaní povídek, básní a článků, spolupracuje s médii na spotech, reportážích... Získala několik ocenění v literárních a recitačních soutěžích. Od roku 2010 je členkou správní rady Nadace prof. Vejdovského, která 27 let pomáhá zrakově postiženým, od roku
2012 koordinuje nadační projekty a PR.

Jako ochutnávku niíže naleznete odkaz na píseň, s níž Dagmar Sýkorová reprezentovala  město Olomouc a naši organizaci na Mezinárodním písňovém festivalu nevidomých v Krakově v roce 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=5HKWHJTO8zw

Srdečně vás zveme a těšíme se na společný virtuální kulturní zážitek!

Pracovníci Oblastní odbočky