Novoroční turnaj v bowlingu

Publikováno 20.01.2023 17:32 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

                                                                                                                               

                                                    TURNAJ V BOWLINGU – 1.ročník – Memoriál Ludmily Chalupové

 

Na mnoha odbočkách SONS v ČR hrají Bowling nevidomí lidé. I my jsme se už před mnoha lety začali bavit tímto sportem. A právě díky Mgr. Ludmile Chalupové, která byla ochotná nám tento sport vysvětlit a několik let také vést tehdejší skupinu našich členů, se zrodil nápad dál pokračovat v tréninku, ale také založit tradici jejího memoriálu.

První turnaj se tedy konal 19. ledna 2023 ve spolupráci se spolkem Společenství duševních sportů v herně Olympia v České Lípě. Hrálo se na třech drahách po sedmi hráčích při podpoře mnoha hostů. Za milou návštěvu a herní nadšení děkujeme soutěžícím z Plzně, p. Petru Maškovi z časopisu Nová šance a fotografovi Vítkovi Černému. Velice zajímavé byly hlavně výsledky turnaje. Za ženy získala 1. místo Marie Černá - 185 bodů, 2. místo Irena Papírníková - 152 bodů, 3. místo Jiřina Hodková – Plzeň - 138 bodů. Muži se v pořadí srovnali následovně: 1. místo a celkový vítěz - Martin Straka - 191 bodů, 2. místo - Radek Baštář – Plzeň - 188 bodů, 3. místo - Jaroslav Chalupa - 174 bodů. Účastníci obdrželi plno krásných cen (trofej, diplom, stírací losy..) a čokoládu za svou účast.

Turnaj byl zakončen dobrým obědem v restauraci Sportareál Česká Lípa. Ještě jednou děkujeme Společenství duševních sportů za jejich pomoc při organizaci, podporu a spolupráci. Také si velmi ceníme trpělivosti pana číšníka s naší dvounohou i čtyřnohou partou. Doufáme, že se podařilo založit hezkou tradici a příští rok se opět u této příležitosti sejdeme.

 

Autor článku: Zuzana Duchoňová


Obrázky