Novoroční setkání u kapucínů

Publikováno 17.01.2020 12:22 Odbočka Olomouc


Setkávání u kapucínů se stala již velmi oblíbenou tradicí, což bylo 9. ledna 2020 vidět i na počtu účastníků. Celkem se nás i s doprovody
a pracovníky sešlo přes 30. Nejprve jsme v prostorách kláštera zasedli kolem velkého stolu, na kterém bylo od bratrů připraveno drobné slavnostní pohoštění, poté jsme se vzájemně představili. V příjemném prostředí následně dostal slovo bratr Radek, který nám přečetl vánoční zamyšlení o původu jesliček a další zajímavosti týkající se Vánoc. Poté jsme si při hře bratra Ginepra na violu společně zazpívali známé vánoční koledy. Měli jsme příležitost seznámit se i s bratrem Pavlem, který přišel na toto setkání poprvé a zpříjemnil všem odpoledne svým krásným zpěvem. Ze Slovenska přijel na několik dní i nám známý bratr Samuel, který se se všemi pozdravil a dovezl výborné speciální oplatky. 
Součástí akce bylo také poděkování bratrům kapucínům za celoroční spolupráci a podporu. A protože čas rychle utíkal, vydali jsme se přes klášter do kostela, abychom si prohlédli betlém. Díky ochotě bratra Radka a vzájemné dlouholeté spolupráci jsme měli jedinečnou možnost se na betlém podívat zblízka, dokonce si jej i osahat, což velmi ocenili zejména nevidomí účastníci akce. Díky tomu si totiž mohli vytvořit konkrétní vizuální představu o tom, jak celý betlém vypadá.
Závěrečné společné fotografování a zpívání koledy, která se krásně v prostoru kostela rozléhala, ukončilo naše novoroční setkání. Všichni odcházeli velmi spokojeni, příjemně naladěni se svátečním pocitem.

Bratři, děkujeme!!!

M. Kebrdlová, K. Hájková


Obrázky