Nové kompenzační pomůcky

Publikováno 02.11.2022 10:13 Odbočka Kroměříž


Obrázek
rádi bychom se s Vámi podělili o informaci, že naše Oblastní odbočka byla vybavena novými a moderními kompenzačními pomůckami pro zrakově postižené.
Můžeme tak zkvalitnit poskytované služby sociálního poradenství a lépe seznamovat naše klienty s možnostmi kompenzace zrakového znevýhodnění v každodenním životě.
Těmito kompenzačními pomůckami byly vybaveny Oblastní odbočky v ČR poskytující registrované sociální služby zrakově postiženým občanům.
Prostředky na pořízení pomůcek získala SONS ČR prostřednictvím dotace z programu IROP (integrovaný regionální operační program) Ministerstva pro místní rozvoj ČR financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR).
V současné době tyto pomůcky postupně zprovozňujeme tak, abychom Vás s nimi mohli seznámit, a aby si případní zájemci měli možnost sami vyzkoušet jejich využití, ovládání a funkčnost.
Můžete se těšit na: čtecí zařízení, přenosnou kamerovou lupu, Penfriend – čtečku hlas. etiket, brýle - simulační řada zrakových vad, tonometr česky mluvící, kalkulačku česky mluvící, telefon BlindShell, kuchyňskou váhu česky

Obrázky