Něděle v zámeckém parku Jičín - dechovka Javorka

Publikováno 22.07.2019 19:53 Odbočka Jičín


Obrázek

     V letním tropickém měsíci jsme se nedali odradit teplem a podruhé prezentovali naši odbočku. Využili jsme bohaté nabídky kulturního programu v našem okolí. Tentokrát naše volba padla na domovské město naší odbočky. V Jičínském zámeckém parku probíhá každý nedělní podvečer hudební program. My jsme zvolili předposlední neděli 21. července, kdy v Zámeckém parku hrála dechovka Javorka z Lázní Bělohrad. Očekávali jsme příchod posluchačů především staršího věku, mezi kterými se mohli nacházet zájemci o činnost naší odbočky. Víme, že velkou část našich členů tvoří lidé se zhoršeným zrakem zapříčiněnou příchodem stáří. 
     Byli jsme také mile překvapeni návštěvou našeho stánku skupinkou našich slovenských sousedů. Projevili velký zájem o naši organizaci a fungování pomoci nevidomým a slabozrakým u nás v Čechách. Dokonce jeden z mladíku překvapil svojí znalostí této problematiky a vyprávěl nám některé poznatky o problematice života nevidomých v dalších státech, které navštívil. Ještě že na nás v Evropě ve většině států tvůrci měnového systému mysleli a my můžeme používat pomůcku k rozlišení bankovek. To nevidomí v Americe se musejí spoléhat na poctivost vidících. Je vidět, že naše snaha o osvětu a propagaci organizace nepřináší jen poznání našim návštěvníkům, ale také nám se dostává nových zkušeností a poznatků od příchozích.    
      Děkujeme Davidu Ondráčkovi za možnost zapůjčení stánku a účasti na této akci a budeme se těšit třeba i na dalších akcích v parku.  


Obrázky

Stánek SONS ČR, z. s. Jičín Stánek SONS ČR, z. s. Jičín
Chůze s bílou holí Chůze s bílou holí
Ukázka Braillovi abecedy Ukázka Braillovi abecedy
Chůza s bílou holí Chůza s bílou holí
Návštěvníci stánku Návštěvníci stánku
Podpis po slepu Podpis po slepu
Chůze s bílou holí Chůze s bílou holí
Chůza s bílou holí Chůza s bílou holí
Nalévání vody Nalévání vody