Navštívili jsme zahradu Naděje

Publikováno 12.08.2018 09:16 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

NAVŠTÍVILI JSME ZAHRADU NADĚJE

 

Každému z nás záleží na svém zdraví, a tak se snažíme hledat nejrůznější způsoby, jak si jej udržet nebo zlepšit. Někteří se obrací na lékaře, jiní preferují alternativní přírodní metody prevence a léčby. A protože víme, že se řada z vás dala na cestu bližší přírodě, zrodil se nám v hlavě nápad zařadit do letního programu exkurzi do zahrady Naděje nacházející se v Brodku u Konice na Prostějovsku.

 Majitelkou této zahrady je paní Mgr. Jarmila Podhorná, jejíž dlouholetá záliba v bylinkách a jejich pozitivních účinků na lidský organismus přerostla v životní poslání. Své znalosti a zkušenosti rozvíjela při studiu a v současné době získané poznatky předává druhým lidem prostřednictvím své firmy Naděje.  

Návštěvu jsme uskutečnili v úterý 24. července 2018 a všem se nám tam moc líbilo 

Po vstupu na pozemek firmy jsme byli ohromeni množstvím pěstovaných bylinek, stromů i keřů, jenž jsou využívány k výrobě tinktur, mastí, olejů a dalších zdraví prospěšných produktů.  

Paní majitelka nám při komentované prohlídce povídala o tom, co předcházelo nápadu založit poradnu, seznámila nás s postupem výroby bylinných přípravků a zaníceně jsme si povídali o pozitivním vlivu jednotlivých rostlin na lidské tělo i mysl.  

Po vyčerpávajícím výkladu se někteří rozhodli zakoupit si něco pro zdraví a vyzkoušet tak často vychvalované a lidmi z okolí doporučované bylinné zázraky.

Jako iniciátory této akce nás potěšilo, že všichni zúčastnění byli s výletem nadmíru spokojeni a odjížděli domů s dobrým pocitem a s nadějí.

 

Libuše Skálová

 

 


Obrázky