Návštěva v olomouckém dopravním centru Semafor

Publikováno 07.03.2016 18:13 Odbočka Olomouc


 Věřím, že již všichni víte o povinnosti reflexního označení osob za snížené viditelnosti při chůzi po vozovce mimo obec. Dozvěděli jsme se zajímavou informaci, že reflexní pásky, které jsme zde obdrželi, máme nosit umístěné na nohou pod koleny. Proč? Pásky na rukou, které máme v kapsách se nepohybují tak jako jdoucí nohy, které jsou navíc jako první osvíceny reflektory automobilů. Na promítaných krátkých filmech Besipu, které nám přesně p. Línek popisoval, byla dobře poznat i tato událost.

A víte jaká je brzdná dráha tramvaje, která navíc nemá kudy uhnout? A jak daleko od označeného přechodu smíme přecházet vozovku? Je to 50 metrů. A prozradit mohu i to, že pokuta za jízdu na kole po chodníku je 2 000 Kč.

A co je to osobní přepravník se samovyvažovacím zařízením neboli Segway (viz obrázek)? Je to dvoukolový vozík pro jednu osobu, který se ovládá pouhým náklonem těla. Může se pohybovat velmi tiše na chodníku či stezce pro chodce nejvýše rychlostí srovnatelnou s rychlostí chůze. Zároveň touto jízdou nesmí dojít k omezení chodců. Myslíte, že se Olomouci vyhnou? Půjčovnu Segweyů už tu máme. Rádi bychom vás požádali o vaše názory a zkušenosti na toto téma.

Novinek bylo tentokráte mnohem více, vždyť také závěrečná část besedy
s dotazy přítomných byla velmi pestrá.

Více se můžete dozvědět i na: http://www.olomouc.eu/semafor/uvod

http://zpravy.alfa9.cz/absolutenm/templates/zprava.aspx?a=40110

www. ibesip.cz

 http://www.cspsd.cz/


Obrázky

DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR
DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR
DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR DOPRAVNÍ CENTRUM SEMAFOR