Návštěva lázní Luhačovice

Publikováno 31.07.2017 11:45 Odbočka Kroměříž


Obrázek

 

Ve středu 26. července jsme společně s našimi přáteli z Oblastní odbočky Přerov navštívili perlu Moravy - lázně Luhačovice.

Z Kroměříže vedla naše cesta nejprve do Hulína, kde jsme přestoupili do vlaku s čekajícími „Přerováky“ mířícího k cíli výletu.

Pohodlná cesta vlakem příjemně ubíhala, i když z nás ti lépe zrakově vybavení při pohledu z oken každou chvíli s obavami hlásili, jak se na obloze stahují černé mraky.

Na nádraží v Luhačovicích jsme se přivítali s naší průvodkyní paní Stejskalovou, a povzbuzeni tím, že stále ještě neprší, nastoupili jsme do přistaveného vláčku, který nás odvezl do lázeňského centra. Odtud jsme se vydali na poznávací procházku s návštěvou a ochutnávkou zdejších minerálních pramenů, u kterých nás paní průvodkyně seznámila s jejich původem a léčebným využitím, s krásným prostředím lázní a jejich okolím i architekturou a účely lázeňských domů a hotelů.

Poté, co nám paní Stejskalová na kolonádě u pramene Vincentka, který jsme mohli ochutnat studený nebo ohřívaný, povyprávěla podrobněji o založení lázní, jejich historii i současnosti, jsme se seřadili do fronty, a v místním obchůdku postupně vykoupili všechny zásoby lázeňských oplatek. Při následné cestě vláčku městem, při které jsme míjeli další lázeňské hotely a penziony, se k nám nesla vzduchem vůně dráždící smysly a chuťové buňky dávající tušit, že nová dodávka oplatek je již na cestě.

Po návštěvě a koštu pramene Aloiska jsme si dopřáli oběd v restauraci Ve Dvoře,  po obědě  se pak  pomalu chystali k návratu domů. Cestou možná některé z výletníků napadlo, jak příjemné by bylo strávit v Luhačovicích alespoň pár dnů a při nějakém tom wellness či relaxačním pobytu se nechat opečovávat a hýčkat v půvabném prostředí zdejších lázní.

Výlet se všem zúčastněným velmi líbil a už nyní se těšíme na další společnou akci.


Obrázky