Návštěva kuchyňky v Tyfloservisu České Budějovice

Publikováno 10.01.2024 11:09 Odbočka Tábor


Obrázek

Návštěva kuchyňky v Tyfloservisu České Budějovice

Sněhové vločky poletují a tu a tam na našich kabátech některá ulpí. Ladovy obrázky zima sama maluje a k našemu výletu se schyluje. Po deváté hodině sedáme do expresního vlaku, který nikde nestaví a to nemá žádné zpoždění. Inu veze speciální hosty, a proto bílou krajinou si to rovnou do Budějovic valí. A protože nejsme žádní Švejci, dorazíme bez oklik a bloudění, až na místo určení. Což je Tyfloservis v Zachariášově ulici, kde navštívili jsme onu vytouženou kuchyni. Kolegyně Vlasta a Dana nás mile uvítaly a pravými zelňáky se sušenkami pohostily. Kuchyňkou zavoněla čerstvá káva a k tomu započalo zajímavé povídání o vybavení speciální kuchyňky pro nevidící či hůře vidící. Pak jsme postupně kuchyňku tvarovanou do písmene U obcházeli a s našimi milými průvodkyněmi povídali. Ruce zaměstnávaly různé vychytávky, od speciálních madel, až po funkční otevírání dvířek. Pro trochu vidící si na své přišel i zrak, který mohl speciální osvětlení a navržený kontrast sledovat. V této chvíli bylo možné zaslechnout (zejména z úst dámské polovičky): „To je škoda, že jsem si právě vybavila kuchyň.“ Anebo „Toto bych chtěla, ale nevím, nevím, co by tomu manžel řekl, kdybych mu vylíčila krásu takové kuchyně, a pak jen lehce doplnila informaci o ceně.“ Když jsme si všichni kuchyňku prohlédli, došlo na různé usnadňující pomůcky, jako např. fritéza, mluvící váha anebo ultrazvukový čistič na brýle či kovové předměty. A protože si Jiří brýle vyčistit nechal, nemohli jsme se v krajské metropoli ztratit.

Chvilku po poledni jsme zašli s kolegyněmi s tyfloservisu na dobrý obídek za skvělé ceny. No uznejte, kde Vám za polévku, hlavní jídlo a malé pivečko naúčtují Kč 170,-? V Táboře byste takovou restauraci hledali marně.

Po chutném obídku vydali jsme se opět na cestu. Vlak měl trochu zpoždění, ale i tak doma jsme se všichni ocitli po třetí. A nyní už jen zbývá dopsat dopis Ježíškovi a přidat tam pár tipů pod stromeček.


Obrázky

Kuchyňka Tyfloservis Kuchyňka Tyfloservis
Kuchyňka Tyfloservis 1 Kuchyňka Tyfloservis 1
Kuchyňka Tyfloservis 2 Kuchyňka Tyfloservis 2
Kuchyňka Tyfloservis 3 Kuchyňka Tyfloservis 3
Kuchyňka Tyfloservis 4 Kuchyňka Tyfloservis 4
Kuchyňka Tyfloservis 5 Kuchyňka Tyfloservis 5