Návštěva Zvonařské dílny

Publikováno 26.04.2018 11:37 Odbočka Přerov


Obrázek

Dne 24. dubna 2018 navštívili zájemci z přerovské SONS Zvonařskou dílnu v Brodku u Přerova. Vyfotili jsme se na nádvoří firmy, protože v dílně je focení zakázáno. Po cca 1,5hodinové přednášce o výrobě zvonů jsme se přesunuli k nedaleké zvonkohře v obci, kde jsme si poslechli tóny zvuků poskládaných do známých skladeb jako Largo od A. Dvořáka, Nabucco od Verdiho a Svatební pochod od F. Mendelssohna.

Po ukončení exkurze jsme výlet ukončili ve vyhlášené brodecké cukrárně a po občerstvení se vrátili v předvečerních hodinách zpět do Přerova. Tato poznávací aktivita se všem líbila a těšíme se na další.
Kamila Hošková

ZVONAŘSKÁ DÍLNA DYTRYCHOVÝCH
je rodinná firma s dlouhou tradicí výroby zvonů podle receptur a pracovních postupů, odpovídajících původní formě tohoto řemesla, současně ale umožňujících vytváření podoby a velikosti zvonů, čistoty, síly i přesnosti jejich tónu podle konkrétních požadavků.

Zvony, vyrobené zvonařskou dílnou Dytrychových, znějí dnes doslova po celém světě.

Nevelkou obec Brodek u Přerova, kde firma sídlí, olomoucký region i celou Českou republiku reprezentovaly výrobky zvonařské dílny Dytrychových na prestižních výstavních akcích od Prahy až po japonské Aichi, dějiště Světové výstavy EXPO 2005.

V současnosti, kdy zvony už zdaleka nejsou jen součástí vybavení sakrálních staveb, nabízí firma nejen výrobu a výzdobu zvonů všech velikostí a dodávku jejich kompletního technického vybavení, ale také rekonstrukci zvonů historicky cenných, výrobu zvonkoher, hodinových cimbálů, zvonových miniatur a celé řady jiných upomínkových i užitných předmětů.

(převzato: http://www.zvony-tomaskova.cz/)


Obrázky