Naši členové se zúčastnili závěrečného koncertu

Publikováno 01.11.2018 17:02 Odbočka Šumperk


 

 

 

 

NAŠI ČLENOVÉ SE ZÚČASTNILI ZÁVĚREČNÉHO KONCERTU

 

 

V říjnu byl oficiálně zakončen 24. ročník festivalu Dny umění nevidomých. Stalo se tak ve Starém Městě u Uherského Hradiště v pátek 12. 10. 2018 a členové naší odbočky byly přitom. 

Naše 7 členná skupinka dorazila do Uherského Hradiště v pátek v odpoledních hodinách. Z nádraží jsme zamířili do hotelu a po krátkém odpočinku následoval přesun do místa konání této velkolepé události.

První část zakončení proběhla v moderním ač trochu neobvyklém kostele Sv. Ducha. V podvečer zde vystoupil vokálně instrumentální soubor Musica Pro Sancta Cecillia sestavený ze zrakově znevýhodněných zpěváků a hudebníků. Profesionální výkon ocenili zejména milovníci hudby z období renesance, gotiky a baroka. 

Večer pokračoval v tamějším Jezuitském sklepě. Tady na nás čekalo vínečko, které bylo potřeba ochutnat, gulášek a velmi přátelští lidé. Pobyt ve sklepě všem zpříjemnila folklórní skupina Cimbálová muzika Falešnica vedená nevidomým Radimem Vojtkem. Hudba a písně v jejich podání sklidily opravdu velký úspěch 

Ve společnosti skvěle naladěných lidiček jsme se cítili dobře a vůbec se nám nechtělo z akce odejít. Po dlouhém přemlouvání a lehkého nátlaku nám nakonec nic jiného nezbývalo. 

Závěrem bych chtěla poděkovat kolegům z Uherského Hradiště za zprostředkování nezapomenutelného zážitku a výbornou organizaci. Díky patří i členům, kteří se s námi za touto kulturní událostí vydali a svou účastí tak podpořili akci další odbočky.

 

 

 

Libuše Skálová