Naše putování po zámcích pokračuje - tentorkát v Bučovicích...

Publikováno 26.09.2017 09:20 Odbočka Kroměříž


Obrázek
Ve středu 20. září jsme společně s členy odboček Vsetín, Zlín a Uherské Hradiště navštívili renesanční zámek Bučovice, kde pro nás pracovníci NPÚ společně s průvodci zámku připravili úžasnou prohlídku v rámci Roku renesanční šlechty. Na zámku nás přivítal pan Mgr. Petr Hudec se svými kolegy a rozdělené do tří skupin nás provedli zámkem. Během prohlídky reprezentačních sálů s osobitým výkladem jsme měli možnost dotýkat se vystavovaných exponátů, architektonických prvků, replik dobových oděvů, zbraní, nádobí a štukové výzdoby. V nejhonosnějším, tzv. Císařském sále, jsme si vyzkoušeli zahrát na dobové hudební nástroje a zatančit si tanec Branle.
Aby si přišly všechny smysly na své, čekal nás po báječné prohlídce dobrý oběd a po něm překvapení v podobě koncertu pana Hudce, který nám úžasně zahrál na kytaru a zazpíval, čímž dokázal, že dělá čest svému jménu.
Takovéto poznávací výlety jsou pro nás zrakově znevýhodněné skvělou příležitostí, jak se seznámit s historií. Děkujeme Městu Kroměříž a firmě Prominent, spol. s r. o., za jejich finanční podporu, bez které by se podobné akce nemohly uskutečnit. Těšíme se na příští setkání s dalšími památkami plná nových zážitků.

Obrázky