Naše předvánoční aktivity

Publikováno 15.02.2024 14:26 Odbočka Kyjov


Obrázek

Tak ty u nás začali hned na podzim a sice výrobou keramických stromečků ve výtvarné dílně, které byly určeny jako malý dárek pro naše členy na vánoční besídku.

Ve výtvarné dílně se točily z plátů včelího vosku voňavé svíčky. Na další jsme zas dekorovali dřevěné hranolky s čajovou svíčkou. Hranolky pro nás vyrobili učni Střední polytechnické školy a všem se moc podařily.

A hnedle tu byl svátek svatého Mikuláše, na klubovém setkání nám nadílku přinesl jenom čert, sami ne víme proč, tak jsme se mu odvděčili tak trochu čertovsky. Každý poslepu nakreslil portrét čertíka. A víte, jak se poslepu takový čert kreslí? Na svoji tvář si dáte podložku se čtvrtkou papíru a kreslíte jednotlivé detaily tváře dle svých obrysů. Druhý den se ten samý čertík objevil na Mikulášském turnaji v bowlingu, ale tam si každý tu svou odměnu musel vykoulet netradičním způsobem hry.

Týden na to jsme na klubovém setkání vyráběli vánoční skřítky z vlny. Do výroby se zapojili opravdu všichni. Jednotlivé části měli předpřipraveny a vzájemně si pomáhali, slabozrací nevidomým, vidící slabozrakým, prostě jedna velká manufaktura to byla. Mezi tím jsme si odskočili do Prahy a Německa načerpat atmosféru vánoc a hned po návratu náš pěvecký sbor Pastelky měl své pásmo vánočních koled na Vánočním trhu v Žádovicích, obci poblíž Kyjova a den na to jsme zahajovali koledami naší vánoční besídku. Po ni už každý doma zúročil tu vánoční atmosféru, naladění na dárky, teplo a vúni vánočního cukroví.


Obrázky

Keramické dárečky pro naše členy Keramické dárečky pro naše členy
Práce s plátem včelího vosku Práce s plátem včelího vosku
Svíčky Svíčky
Portrét poslepu Portrét poslepu
Galerie čertů Galerie čertů
Čertík na bowlingu Čertík na bowlingu
Adventní svícen Adventní svícen
Dekorace hranolků Dekorace hranolků
Společné tvoření Společné tvoření
Vánoční skřítek Vánoční skřítek
Pastelky v Žádovicích Pastelky v Žádovicích
Pásmo vánočních koled Pásmo vánočních koled

 


Video