Naše odbočka prochází úpravami

Publikováno 15.06.2023 10:06 Odbočka Šumperk


Obrázek

NAŠE ODBOČKA PROCHÁZÍ ÚPRAVAMI

 

 

Je pro nás důležité, aby naše odbočka – místo našeho společného setkávání – vypadala co nejlépe a abyste se u nás cítili všichni dobře. Proto se stále snažíme prostory vylepšovat a modernizovat, i když je to někdy hodně náročné, a to jak časově, tak i finančně. Než s úpravami pracoviště začneme, předchází tomu maraton vymýšlení projektů, diskuzí, psaní žádostí a čekání na schválení, zda budeme nebo nebudeme v našem počinu podpořeni.  Je toho  zkrátka  moc,  co se musí zajistit,  a  o  to  víc  nás  těší,  když  se  podaří

finance na rekonstrukce či další úpravy získat. Zvelebovací práce jsme rozdělili do několika kroků.

Na začátku roku jsme mohli díky firmě SHM Šumperk, s.r.o. provést kompletní výměnu osvětlení, což někteří z vás zaznamenali a měli možnost jeho výhody vyzkoušet. S ohledem na rostoucí náklady za energie jsme rádi, že nové osvětlení funguje, je úspornější a umožňuje nastavení intenzity a barvy záření podle individuálních potřeb každého z vás.

Při výměně světel se ukázalo, že do budoucna bude potřebovat naše pracoviště vymalovat. Díky firmě UVAX Šumperk a dalším sponzorům jsme měli minimální náklady při organizaci Aprílové taneční zábavy a díky tomu jsme ušetřili krásných 18 000 Kč, které jsme se společně se členy oblastní rady rozhodli použít právě na vymalování odbočky. Tento náš plán chceme uskutečnit v létě, kdy u nás ve vnitřních prostorách neprobíhá tolik aktivit. A samozřejmě záleží i na tom, zda se podaří sehnat další finance, protože uvedená částka s dnešními cenami na všechno pravděpodobně stačit nebude.    

Po vymalování prostor dále chceme přizpůsobit dolní místnost tak, aby zde vzniklo nové pracovní místo. Na pracovišti nás přibývá a je potřeba, aby každý z pracovníků měl svůj koutek, kde se může v klidu věnovat své práci. Tato úprava byla vyčíslená minimálně na 70 000 Kč a jejich shánění je v plném proudu. Věříme, že i na tohle se nám podaří vše potřebné sehnat.

Držte nám palce, aby se nám všechny naše plány podařilo zrealizovat a aby nám poté zbyla ještě energie. Rozsáhlý projekt, jako je malování, bude obnášet spoustu stěhování, uklízení a pevných nervů. Ale při představě, že naše odbočka bude krásná a bude nabízet lepší a hlavně vzhledově hezčí místo pro setkávání, se do všeho rádi pustíme.