Náš stánek na Hudbě bez hranic v Dolních Studénkách měl úspěch

Publikováno 12.07.2023 15:57 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

NÁŠ STÁNEK NA HUDBĚ BEZ HRANIC V DOLNÍCH STUDÉNKÁCH MĚL ÚSPĚCH 

 

V červnu se Dolní Studénky tradičně stávají centrem kulturního dění, a to díky svojí mega-akci Hudba bez hranic. Náplní letošního 19. ročníku, konaného o víkendu 17. a 18. června, bylo jako obvykle vystoupení tuzemských folklorních souborů, ale i souborů ze sousedního Polska, Slovenska a dokonce až z italského Terstu. Vše bylo spojeno i s oslavami 670. výročí založení obce, při kterých se v sobotu udělovala vyznamenání – čestná občanství. Proto se sjelo spoustu návštěvníků z blízkého, ale i vzdálenějšího okolí za účasti hejtmana Olomouckého kraje Ing. Josefa Suchánka, senátora a starosty Města Šumperka Mgr. Miroslava Adámka a samozřejmě starosty obce Dolní Studénky Ing. Radima Sršně, Ph.D. Poté už večer patřil filmové hudbě v podání ZUŠ Zábřeh, završený pompézním ohňostrojem. Druhý den byl svátkem rockových fanoušků Davida Kollera.

         Díky vstřícnosti obce Dolní Studénky jsme vůbec poprvé mohli mít na této akci stánek SONS. Stan nám ochotně zapůjčil místostarosta obce Michal Strnad. Kromě výrobků našich uživatelů jsme prezentovali nejrůznější haptické hry, včetně nejoblíbenější aktivity lovení rybiček. Děti i dospělí si také mohli pod odborným dohledem vyzkoušet simulační brýle.

         Naše přítomnost vyvolala veliký zájem z řad veřejnosti, což dosvědčoval i vysoký počet prodaných výrobků. Bylo to dáno i tím, že na Hudbě bez hranic ještě nikdy žádná podobná organizace stánek neměla.