Nahlédnutí do plánů šumperské odbočky pro rok 2024

Publikováno 15.01.2024 12:19 Odbočka Šumperk


Obrázek

NAHLÉDNUTÍ DO PLÁNŮ ŠUMPERSKÉ ODBOČKY PRO ROK 2024

 

 

 

I v novém roce 2024 navážeme na řadu zdařilých a osvědčených akcí a aktivit. Jen pro připomenutí: v uplynulém roce jsme se potkávali na tradičních akcích, jako například na cyklopobytu na Hradecku, rekondici v Luhačovicích, společenském večeru, setkání na myslivně v Bludově, exkurzích, výletech, vzdělávacích besedách a angličtině, rukodělných aktivitách, sportovních činnostech – novinkou se stala horolezecká stěna na „zemědělce“, povedla se sbírka Bílá pastelka, byly pěkné koncerty apod.

Na to vše se znovu můžete těšit i v novém roce. Rádi bychom rozšířili jednodenní  výlety  s dotovaným autobusem  KIDSOK  Olomouckého kraje tak, aby se třeba zrealizovaly i dva za čtvrtletí. Koncem jara nepřijdete o třídenní výlet do Prahy, během kterého navštívíme další méně známá a neobvyklá místa. Předpokládáme uskutečnění dvou rekondičních pobytů, na které musíme v nejbližší době zajistit nebo alespoň zamluvit možné ubytování a pak se také pokusit zajistit finanční prostředky, aby pobyty byly dostupné pro většinu z Vás. Také po roce proběhne na přelomu dubna a května tradiční taneční zábava na Myslivně v Bludově.

 

Co se týče zvelebování našeho pracoviště, největší změny se týkají spodní místnosti. Výmalbou spodní místnosti se docílilo prosvětlení a pocitu čistého prostředí jak pro naše dvě nevidomé pracovnice s vodícími psy, tak i pro naše členy a uživatele služeb, kteří klubovnu využívají například na hodiny angličtiny, muzikoterapii a také sportovní aktivity – hru showdownu. Dále je klubovna využívána při zážitkových aktivitách pro děti MŠ, ZŠ a studenty SŠ. V příštím roce 2024 plánujeme dokončit přizpůsobení pracovního prostředí zrakově postiženým skříňovou sestavou s výklopným pracovním koutem. Letos se toto nestihlo, a to z důvodu pracovní vytíženosti stolaře a částečného zajištění finančních zdrojů. Tímto řešením se dosáhne lepší flexibility a multifunkčnosti prostoru nejen pro naše dvě nevidomé pracovnice, ale i pro účastníky našich aktivit.

Zkrátka nás čekají změny k lepšímu a spousta zajímavých aktivit, které budeme připravovat společně s oblastní radou a hlavně setkání – ať již osobních, telefonických, v on-line prostředí, na které se těšíme na odbočce v Šumperku i na pracovišti v Hanušovicích.