Muzeum Cheb

Publikováno 25.11.2019 11:10 Hejčová Alena


Obrázek

Památka k návštěvě: 

Muzeum Cheb 

Aktualizováno 4.6.2020

Lokalita: mapa

Muzeum Cheb se nachází ve spodní části náměstí Krále Jiřího z Poděbrad pod Špalíčkem v historickém, tzv. Pachelbelově domě. Je dostupné ze zastávky MHD Cheb – křižovatka (500 m). Nádraží je od muzea vzdáleno cca 1 km

Možnosti prohlídky: 

Beseda pro nevidomé s haptickými prvky – 1. Dílna archeologa (povídání o archeologii a regionální archeologii s haptikou), 2. Chebské náměstí (dřevěný model s domy na náměstí a tištěným průvodcem).

Objednávání:  

Nutno objednat předem emailem u muzejní pedagožky Mgr. Mileny Pečárkové, případně emailem, nebo telefonem na sekretariátu muzea.

Kontakt:  pecarkova@muzeumcheb.cz   sekretariat@muzeumcheb.cz   tel. 739 322 499

Otevírací doba: Muzeum je otevřeno denně mimo pondělí od 9.00 do 17.00 hod. Polední přestávka od 12.30 do 13.00 hod.

Vstupné: beseda na základě objednání pro ZTP, ZTP/P a jejich průvodce  zdarma

Trasa: 

Autobusová zastávka Cheb-křižovatka: kolem autobusových zastávek MHD projít směrem do centra (Májová ul.) k semaforům na pěší zóně, zde přejít a pokračovat rovně směrem na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Nádraží ČD Cheb: z nádraží hlavním vchodem přes náměstí Milady Horákové kolem autobusového nádraží. Přejít přes Žižkovu ulici a pokračovat z kopce dolů třídou Svobody až na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad (cestou 2x semafory s přechodem pro chodce).

Vyhledat spojení

Muzeum se nachází v dolní části náměstí pod budovami zv. Špalíček. Na besedy je vstup služebním vchodem zboku z uličce ke kostelu sv. Mikuláše (Kostelní ul.) – zde je umístěn zvonek.
Místnost na besedy se nachází v mezipatře budovy, přístup je po schodišti. Lze domluvit vyzvednutí u vchodových dveří. Model náměstí se nachází v expozici v 1. patře, k němu doprovází vždy muzejní pracovník.

Webové stránky objektu:  Muzeum Cheb

Web s informacemi o objektu: Muzeum Cheb na webu Karlovarský kraj

Přístupnost webů je prověřena odečítači JAWS a NYDA.

Poznámka:  

Vodící psi mají na besedy přístup.

WC pro účastníky besedy se nachází v přízemí budovy, o patro níž než je místnost pro muzejní pedagogiku. Lze domluvit doprovod (schody + orientace).

Informace jsou platné k datu aktualizace.

Fotogalerie:  Zonerama

Audio pozvánka: k přímému poslechu i ke stažení v Mp3 


Mp3


SPUSTIT/STÁHNOUT | Muzeum Cheb audiopozvánka