Metodický den SONS 2.10.2015 – Společenský dům Otrokovice Hotel Baťov

Publikováno 21.10.2015 09:45 Odbočka Zlín


Obrázek

 

 

V rámci celostátního setkání zaměstnanců SONS, kteří se ve dnech 1.-4.10.2015 zúčastnili školení, seminářů a besed, jsme ve spolupráci se vsetínskou odbočkou SONS a za podpory vedení SONSu uspořádali ojedinělou akci zaměřenou na představení kompenzačních pomůcek a věcí denní potřeby zrakově postižených spoluobčanů.

Návštěvníkům byly prezentovány například pomůcky pro domácnost (ozvučená váha, indikátor hladiny, hmatové hodinky atd.), ozvučené telefony, zvětšovací digitální lupy přenosné i stabilní, čtečky dokumentů apod. Dále byl představen nový internetový portál pro zrakově postižené FriendlyVox.

Další součástí programu bylo představení Střediska výcviku vodících psů Jinonice, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet chůzi s bílou holí a s vodícím pejskem. Tato část zaujala zejména děti. Jednou z expozic bylo také představení různých hmatových deskových her např. pexesa pro uši, QARDO, Člověče nezlob se atd. Návštěvníci si rovněž mohli vyzkoušet simulační brýle představující různé typy určitých zrakových vad.

Návštěvnost tohoto metodického dne předčila naše očekávání, přišli nejen studenti základních, středních a vysokých škol a pracovníci sociálních odborů z různých krajů ČR, ale také široká laická veřejnost. Tato akce měla především za cíl seznámit návštěvníky se životem a s potřebami těžce zrakově postižených občanů, což se dle nás podařilo.

Na sobotní večer byl pro naše zaměstnance a členy našich odboček připraven slavnostní společenský večer plný tance a dobré nálady, na jehož programu byla také bohatá tombola. K tanci i poslechu nám hrála skvělá olomoucká hudební skupina zrakově postižených umělců Kyklop Band.

Závěrem bychom chtěli poděkovat zejména našim sponzorům, kteří nám věnovali krásné ceny do naší opravdu velké tomboly. Jmenovitě jsou to: Vincentka Luhačovice, Tescoma Zlín, Barum Continental, Fatra Napajedla, Nestlé ČR Holešov, Pivovar Malenovice Zlínský Švec, EMS Elektro, dále pak firmy Spektra, TurboConsult, Sagitta a Adaptech.

Velké poděkování patří také starostovi města Otrokovice panu Mgr. Jaroslavu Budkovi, který poskytl záštitu nad touto celou akcí.

Srdečně děkujeme.

logo nestle           logo tescoma     logo svec

 

 

logo vincentka    logo fatra    logo ems

 

logo continental    logo otrokovice

 

 


Obrázky

Tyflopomůcky Tyflopomůcky
Loga sponzorů s pejskem Gájou Loga sponzorů s pejskem Gájou
Vodící pejsci SVVP Jinonice Vodící pejsci SVVP Jinonice
IT kompenzační pomůcky IT kompenzační pomůcky
IT kompenzační pomůcky IT kompenzační pomůcky
Hry - pexeso pro uši Hry - pexeso pro uši
Hry Hry
Vodící pejsci SVVP Jinonice Vodící pejsci SVVP Jinonice
Vodící pejsci SVVP Jinonice Vodící pejsci SVVP Jinonice
Vodící pejsci SVVP Jinonice Vodící pejsci SVVP Jinonice
Chůze s bílou holí Chůze s bílou holí
Vodící pejsci SVVP Jinonice Vodící pejsci SVVP Jinonice