Les království

Publikováno 05.05.2018 20:31 Odbočka Semily


Obrázek

Ve čtvrtek 3. května jsme uskutečnili další z plánovaných akcí a zajeli si prohlédnout vodní nádrž Les království, která byla v roce 1964 vyhlášena národní technickou památkou. Údolní vodní nádrž se nachází cca 4 km nad Dvorem Králové – proti proudu Labe a byla postavena na ochranu města i jeho okolí před povodněmi, kdy se Labe při prudkých jarních táních sněhu v Krkonoších mohutně rozvodní.

Ráno jsme vyjeli ze Semil rychlíkem do Dvora Králové nad Labem, odsud autobusem do Nemojova odkud to už je kousek k přehradě, trochu pochodili kolem Labe a po koruně hráze kudy vede silnice, přešli na druhý břeh. Zde jsme chvilku poseděli, pokochali se pohledem na přehradu a poté se vydali po silnici do Bílé Třemešně, kde jsme chutně poobědvali v restauraci u Šmídů. Potom odjeli osobákem do Dvora a libereckým rychlíkem nazpět domů do Semil.

Výlet se vydařil, vycházkovým tempem jsme nachodili asi 7,5 km, počasí nám přálo, nezmokli jsme, i když popršelo, ale to jsme naštěstí byli pod střechou na nádraží v Bílé Třemešné a čekali na osobáček.

 


Obrázky