Leden v naší odbočce

Publikováno 29.01.2020 13:31 Odbočka Olomouc


Měsíc leden se nám pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Je tedy nejvyšší čas zrekapitulovat uplynulé akce.

Jak jste již jistě zaznamenali, letošní rok jsme začali tradiční návštěvou u kapucínů, která je velmi oblíbená, a při které jsme dosáhli vskutku velkolepé účasti.

Následující týden nás čekalo společenské setkání v našich prostorách, kde nám odpoledne zpestřili dva muzikanti hrou na harmoniku a housle. Díky nim jsme si tak mohli vychutnat známé melodie, které nás často zavedly zpátky v čase. Zpívalo se, tančilo se, přítomní se bavili a bylo to velmi příjemně strávené odpoledne.

Další čtvrtek – prozatím lednový poslední se konala opět tradiční akce s názvem „Miniburza“, při které mohli naši členové přinést věci, které už sami nevyužijí, ale někomu jinému by mohli přijít vhod a udělat radost. Jako odměnu si pak i oni sami mohli něco hezkého vybrat a odnést domů.

V rekapitulaci nesmíme však zapomenout ani na pravidelné kluby a kroužky, jež se konají každý týden případně v jiných časových intervalech. Patří mezi ně například: tvořivý Klub kutilů, Klub Pamatováček, při kterém si přítomní perfektně procvičí paměť, Bowling a Muzikoterapie.

Letos poprvé se také konal Šachový klub, jehož pravidelnost je dána především zájmem našich členů. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří umí hrát šachy, a rádi si občas zahrajete, neváhejte se ozvat a přihlásit. Rádi Vás o dalším šachovém setkání budeme informovat.

Několik fotografií z některých výše jmenovaných akcí si můžete prohlédnout níže.

A protože leden stále nekončí, čeká nás ještě jedna beseda v tomto měsíci. Konkrétně se jedná o zítřek, tedy čtvrtek 30. 1., kdy v rámci Klubu setkávání proběhne beseda o Braillově bodovém písmu. Dozvíme se několik informací o jeho původu a historii, o současných možnostech jeho výuky a praktickém využití v různých oblastech každodenního života. Budou k dispozici pomůcky pro výuku čtení a psaní Braillova písma, ukázky knih, atlasů, časopisů a kalendářů v bodovém písmu, zájemci si budou moci napsat krátké texty na Pichtově psacím stroji.

Besedu povede Jan Příborský, autor Slabikáře a Čítanky pro dospělé nevidomé.

 

Děkujeme za Vaši přízeň a budeme se i nadále těšit na společná setkání.

Pracovníci Oblastní odbočky


Obrázky