Lázně Skalka

Publikováno 29.05.2017 15:41 Odbočka Olomouc


Obrázek

Proč se rádi vracíme do Skalky         

 

Bylo nás tentokráte jen 9 – jednak proto, že nám Lázně Skalka nabídly menší kapacitu než jindy, prostě – je o pobyt v těchto malých lázních stále velký zájem. Ale také byli někteří zájemci marod. A také proto, že někteří naši členové jezdí do Skalky soukromě i v jiných termínech...

Oblastní odbočka SONS Olomouc vybrala pro letošní jarní pobyt termín 19. až 21. května proto, že právě v tuto dobu bylo plánováno „otevírání pramenů“.

To jsme zažili už vloni a slavnost na nás udělala velký dojem. A tak jsme si to chtěli zopakovat.

Ovšem nás vždy přitahuje vlídnost poklidného prostředí "minilázní", vstřícnost personálu a také chutná krmě v  restauraci nacházející se v sousedství vlastního lázeňského objektu.

Koupele v léčivé vodě a další procedury jsou hlavním důvodem, proč sem naši členové a jejich průvodci rádi jezdí.

Pro většinu z nás je také lákadlem krásná okolní příroda – člověk udělá pár kroků a už je v háječku, kde se nacházejí léčivé prameny Svatopluk, Cyril a Metoděj, Julinka a Jan.

Zpěv okolního ptactva a zurčení pramenů je úplný balzám na tělo i na duši.

K jezírkům lásky je to coby kamenem dohodil, k nedávno obnovenému rybníku, který je středem místní přírodní rezervace, je to půlhodinka pěšky.

Ale i samotná, čistě vyhlížející obec Skalka, nacházející se v jihozápadní části prostějovského okresu, kde moc lidiček nepotkáte, je také oázou klidu a pohody.

Kdo to neví, tak Skalka je samostatnou obcí s přičinlivým panem starostou, který má určitě zásluhu na tom, že je obec pěkně upravená a že se zde konají i nejrůznější slavnosti a akce, jako byla i ta, které jsme se právě naposledy zúčastnili.

Rádi vzpomínáme i na ty předešlé pobyty – například na předloňské pálení čarodějnic či lampionový průvod konající se při příležitosti výročí založení naší republiky...

A tak vy, kteří jste ještě ve Skalce nebyli – pojeďte příště s námi. Určitě nebudete litovat.

 

  1. Příborský

 


Obrázky