Lázeňsko-turistický pobyt Slatinice 20. - 25.4.2022

Publikováno 05.05.2022 12:56 Odbočka Zlín


Ve dnech 20. - 25. 4. 2022 jsme se společně se vsetínskou odbočkou v počtu celkem 45 účastníků vydali na lázeňsko-turistický pobyt do Slatinic u Olomouce. Jeli jsme vlastním autobusem až k lázeňskému hotelu Balnea, kde jsme byli ubytovaní ve dvoulůžkových pokojích a třílůžkových apartmánech, stravovali jsme se také přímo v hotelové restauraci.

Připravili jsme pro naše účastníky opravdu bohatý program, takže všechny dny byly nabité aktivitami. 

Během celého pobytu podstupovali účastníci postupně lázeňské procedury, konkrétně: sirnou perličkovou koupel se suchým zábalem, klasickou masáž, parafinový zábal rukou, rašelinový obklad a plavání v bazénu. 

Ve středu hned po příjezdu a ubytování  už někteří z nás šli absolvovat počáteční lékařskou prohlídku a první procedury, ostatní se vydali na procházku po těchto lázeňských sirných pramenech - Jan Adam z Lichtenštejna, Svatý Jan a Svatý Jiří.  Odpoledne za námi přijela paní Dvorská s novinkami z Tyflopomůcek a po večeři jsme se sešli v hotelové restauraci při hudebním večeru se skupinou Monáda.

Ve čtvrtek dopoledne probíhaly procházky po Slatinicích a okolí - Velký a Malý Kosíř, Památník letců a také návštěva místní vyhlášené cukrárny, kde se také nachází Muzeum veteránů. Po obědě byla na programu přednáška o hudbě a večer užitečná přednáška o finanční gramotnosti s paní Danou Drexlerovou.

Na pátek byl naplánován celodenní výlet do Velkých Losin, s návštěvou Termálního parku a místní výrobny a prodejny čokoládových pralinek. Večer jsme se opět sešli v restauraci, tentokrát na country večeru.

V sobotu kromě procházek  procedur jsme měli na programu povídání o vonné keramice s možností zakoupení a odpoledne za námi přijel pan Jiří Reichel pobesedovat s námi o našem časopisu ZORA, dozvěděli jsme mimo jiné jak časopis vznikal a proč. Po večeři byl opět společný hudební večer - na harmoniku nám hrála k poslechu vsetínská členka Jiřinka Mannová.

Na neděli jsme měli pro účastníky připravené tvoření k procvičení jemné motoriky a představivosti - s pomocí provazů a dekorací si většina vyrobila ozdobný věneček. Výsledky našeho rukodělného snažení si můžete prohlédnout v galerii.

Náš pobyt se jako vždy vydařil, děkujeme všem za účast a těšíme se na některé z vás na podzim, kdy se společně vydáme do dalekého Sezimova Ústí!

Také bychom chtěli poděkovat vedení a personálu hotelu Balnea za péči, kterou nám po celou dobu našeho pobytu věnovali.

Tento pobyt byl uskutečněn za finanční podpory Zlínského kraje

logo-zlinsky-kraj 

 

 


Obrázky

Tyflopomůcky Tyflopomůcky
Tyflopomůcky Tyflopomůcky
vycházka po Slatinicích vycházka po Slatinicích
Přednáška J. Reichla Přednáška J. Reichla
Tvoření Tvoření
Hrajeme QARDO Hrajeme QARDO
Naše vytvořené věnce Naše vytvořené věnce
Naše vytvořené věnce Naše vytvořené věnce
Naše vytvořené věnce Naše vytvořené věnce