Krásný koncert v historických prostorách

Publikováno 20.06.2022 15:09 Odbočka Olomouc


Obrázek

V nádherném prostředí se zajímavou historií měli tento příjemný středeční večer návštěvníci možnost poslechnout si krásnou hudbu a zpěv mladé nevidomé zpěvačky a flétnistky Evy Blažkové. Koncert se konal v rámci již 28. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, jehož cílem je představit nejširší veřejnosti zrakově postižené umělce.

Slečna Blažková je velice nadanou umělkyní, svůj talent – zpěv a hru na příčnou flétnu - dále rozvíjí studiem a uměleckými kurzy, spolupracuje i s předními českými orchestry. Mimo jiné vystoupila také na Slavnostním koncertě SONS ve Španělském sále Pražského hradu v prosinci 2021.

Pan Adam Farana, klavírista, který na našem koncertě slečnu Blažkovou doprovázel, je rovněž velice nadaný hudebník, známý nejen v České republice, ale i v zahraničí.

V programu koncertu zazněly písně a árie Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta, Camilla Saint-Saënse a Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Dále pak skladby pro příčnou flétnu a klavír Georga Philippa Telemana, Roberta Schumanna a Františka Bendy.

Na tomto místě bychom chtěli poděkovat slečně Blažkové a panu Faranovi za nádherné tóny a zpěv, Muzeu umění Olomouc za možnost uspořádat náš koncert v krásných historických prostorách a taktéž všem divákům, kteří se koncertu zúčastnili. Z jejich reakcí bylo patrné, že byli nadmíru spokojeni.

Koncert finančně podpořil Olomoucký kraj a Ministerstvo kultury, záštitu převzal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Ivo Slavotínek.

                                                                          Klára Kočí a Jan Příborský

 

 


Obrázky