Koncert v rámci festivalu DUN: VojoDeyl, Daisy

Publikováno 13.08.2021 11:30 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 16.09.2021 18:00
Končí: 16.09.2021 19:30
Kde: Moravská filharmonie, Mozartův sál

Několik slov o DUN

Festival „Dny umění nevidomých na Moravě“ (DUN) se koná již od roku 1995 v období jara a léta ve všech krajských a většině okresních měst celé Moravy včetně Olomouce.

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti, pro kterou může býti přínosem. I tento koncert vás o tom může přesvědčit.

 Koncert v rámci festivalu DUN probíhá za finanční podpory Statutárního města Olomouce, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury.

***

Duo VojoDeyl

Vzniklo v roce 2016. Hraje při mnoha příležitostech jako jsou koncerty, oslavy, svatby, firemní večírky apod.

Nevidomý zpěvák Radim Vojtek vystudoval konzervatoř ve dvou oborech, a to hra na klavír a hra
na housle. Jako další obor vystudoval ladění klavírů a příbuzných nástrojů. Učí hru na housle v ZUŠ Dolní Němčí. Působí i v cimbálové muzice Falešnica, kde zastává post primáše. V roce 2006 natočil společně s Anetou Langerovou Píseň pro Světlušku, se kterou absolvoval v roce 2007 turné po Česku a Slovensku. Duo VojoDeyl se podívalo
i do USA, kde absolvovalo 7 koncertů.

Martin Deyl, vidící hudebník, učí hru na kytaru v ZUŠ v Uherském Hradišti, ovládá také hru na kontrabas. Působil ve smyčcovém orchestru a v dechové hudbě Kosenka. Dodnes hostuje jako basista v cimbálových muzikách.

 

Dagmar Sýkorová (Daisy)

Slabozraká zpěvačka, autorka veršů i prózy, Dagmar Sýkorová (alias Daisy) se hudbě věnuje od dětství. Ráda zpívá muzikálové písně, ale také pop, folk a jazz. Absolvovala Základní školu pro zrakově postižené v Litovli, devět let se věnovala studiu hry na klavír. Sama se v 16 letech naučila hrát na kytaru, se kterou o rok později složila svou první píseň Křídla z ebenu. Skládá texty i melodie, spolupracuje s dalšími profesionálními českými muzikanty. Účastní se a zasedá v porotách řady českých i mezinárodních hudební soutěží.  Kromě zpěvu se věnuje psaní povídek, básní a článků, spolupracuje s médii na spotech, reportážích... Získala několik ocenění v literárních a recitačních soutěžích. Od roku 2010 je členkou správní rady Nadace prof. Vejdovského, která 27 let pomáhá zrakově postiženým, od roku 2012 koordinuje nadační projekty a PR.

 

Širokou veřejnost srdečně zvou pořadatelé.
kontakt: OO SONS Olomouc, I. P. Pavlova 69, Olomouc
585 427 750, 608 321 399
www.sons.cz/olomouc