Klub vaření - krůtí prsa na asijský způsob s rýží

Publikováno 19.09.2023 12:34 Odbočka Zlín


Obrázek

Dne 5. 9. jsme se sešli na pravidelném klubu vaření. Tentokrát jsme si připravili krůtí prsa na asijský způsob s rýží. Níže uvádíme recept pro ty, kteří by si tento pokrm chtěli vyzkoušet doma:

Suroviny na cca 4 porce: 500g krůtích nebo kuřecích prsou, 2 menší papriky (červená a žlutá), půl svazku řapíkatého celeru, 1 větší červená cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce sójová omáčka tmavá sladká, 1 lžíce sójová omáčka klasická slaná, 2 lžičky rybí omáčky, 200 - 300 ml kokosového mléka, 1 vejce, lžíce solamylu

Postup: zeleninu nakrájíme na menší stejnoměrné kousky, maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Z vejce, slané sójovky a solamylu umícháme řídké těstíčko, do kterého naložíme kousky masa, dobře promícháme a necháme chvilku odležet (je možné nechat odležet i přes noc). V hluboké pánvi wok rozpálíme olej na vysokou teplotu a přidáme maso. Maso opékáme dokud se "nezatáhne", poté trochu ztlumíme sporák a k masu přidáme zeleninu. Restujeme cca 10 minut za občasného míchání. Mezitím si připravíme zálivku - smícháme kokosové mléko, tmavou sójovku a rybí omáčku. Tuto směs vylijeme do pánve a dusíme dalších cca 10 - 15 minut. Pokrm nesolíme, sójová i rybí omáčka jsou samy o sobě slané dost.

Podáváme buď s vařenou rýží nebo s rýžovými či skleněnými nudlemi.


Obrázky

při společném obědě při společném obědě
Naservírovaná asijská směs s rýži a sri-rachou Naservírovaná asijská směs s rýži a sri-rachou