Klub kutilů tentokráte v Dolanech

Publikováno 04.05.2016 17:42 Odbočka Olomouc


Obrázek
Už dříve někteří mužové z řad členů přišli s námětem, že by byly vítány i mužské kutilské práce. Nápad se ujal a k jeho uskutečnění přispělo vstřícné pozvání Dana Soboty do nového sídla obecně prospěšné společnosti Kyklop, jež se nachází v Dolanech u Olomouce.
Dan je totiž sám kutil a přesto, že je zcela nevidomý, je dobře vybaven kutilským nářadím, ale především dovednostmi z oboru „domácí práce všeho druhu“.
A tak se skupina 11 členů odbočky a dobrovolníků vypravila v pátek 29. dubna do Dolan, kde nás uvítal Dan Sobota se svou přítelkyní Maruškou.
Po představení se navzájem, seznámení s činností OPS Kyklop a občerstvení v klubovně nás Dan pozval na zahradu. Zde již byl připraven pracovní stůl s několika stanovišti.
Postupně jsme stůl obcházeli a pod odborným dohledem Dana i dobrovolníků se seznamovali s elektrickou vrtačkou, pilkou „přímočarkou“ nebo s akušroubovákem.
Odvážně si někteří „poslepu“ přeřezali docela silnou lať, vyvrtali díru do cihly, vložili do otvoru hmoždinku a přišroubovali šroubek. Mohli jsme si i vyzkoušet výměnu perlátoru u vodovodní baterie. Mezi odvážlivci excelovala zejména také jedna žena – paní Eva!
Navzájem jsme si také vyměnili své zkušenosti s podobnými domácími pracemi, se svými radami přispěli i muži-dobrovolníci.
Protože všichni byli z této akce nadšeni, hned jsme si s Danem domluvili další setkání.
Pokud vás tento článek zaujal a chtěli byste si něco také „vlastnoručně“ vyzkoušet, tak sledujte pozvánky. Další setkání by se mělo uskutečnit v druhé polovině června.
Dane, děkujeme – jsi opravdu moc šikovný a my se rádi od Tebe něčemu novému přiučíme!

J. Příborský

Obrázky

IMG_1622.JPG IMG_1622.JPG
IMG_1621.JPG IMG_1621.JPG
IMG_1604.JPG IMG_1604.JPG
IMG_1559.JPG IMG_1559.JPG
IMG_1544.JPG IMG_1544.JPG
IMG_1543.JPG IMG_1543.JPG