Kávový dýchánek se soutěží o nejlepší bábovku

Publikováno 06.06.2022 13:20 Odbočka Šumperk


Obrázek

Kávový dýchánek se soutěží o nejlepší bábovku

 

          Ve čtvrtek 26. 5. odpoledne se na nádvoří Městské knihovny Šumperk uskutečnilo tradiční kulturní setkání SONS Šumperk ve spolupráci s Městskou knihovnou T.G.Masaryka: kávový dýchánek se soutěží o nejlepší bábovku.

Program byl nabitý: vystoupili zde uživatelé Centra sociálních služeb Pomněnka, o.p.s. Šumperk, klienti DOZP Vincentinum, žáci ZUŠ Šumperk se svými učiteli, Seniorky Šumperk a Old Time Jazzband. Dorazili i vzácní hosté: nejstarší čtenář knihovny 93letý pan Mlček, herečka divadla Šumperk Olga Kaštická, kteří byli zároveň členy poroty o nejlepší bábovku. Starosta města Šumperka Mgr. Tomáš Spurný panu Mlčkovi pogratuloval a předal mu dárkovou tašku.

Za naši organizaci jsme měli 2 stanoviště: výstavu výrobků našich uživatelů a zážitkový koutek s hrami pro nevidomé děti, které jsme představili příchozí veřejnosti. Do soutěže jsme se zapojili hned šesti bábovkami, a to prezidentskou T.G. Masaryka, vrstvenou, „Americkým překvapením“, dále náš člen František Vyhnálek dodal dvě – jedna z nich byla dokonce slaná masová a jednu přinesla také paní Pavelková. Akce byla díky hojné účasti veřejnosti a také díky příznivému počasí vydařená, rekordní byl i počet upečených bábovek – 26! A právě kvůli velké konkurenci jsme se bohužel letos na vítězných pozicích neumístili. Vítězem se nakonec stala perníková bábovka od příchozí z řad veřejnosti, na pomyslném stupínku vítězů se umístil DOZP Vincentinum. Poté jsme se na všechny výborné bábovky pustili a pochutnali si.


Obrázky