Káva na slepo s Bílou pastelkou

Publikováno 09.11.2021 15:07 Odbočka Jičín


Obrázek

Káva na slepo

 

     Také i v říjnu jsme se věnovali osvětě očních vad a propagaci organizace SOMS ČR, z. s. Akci jsme spojili s druhým dnem Bílé pastelky 12. října a rozhodli jsme se zopakovat první letošní akci pro veřejnost Kávu na slepo v Kavárně Republika. Kavárna se nachází na nejstarším jičínském náměstí a my jsme tak mohli zároveň během dne občas vyrazit do okolí s kasičkou sbírky. Program začínal od desíti hodin a končil v šest hodin odpoledne. Pro hosty byly u vchodu nachystány bílé hole a klapky na oči. Kdo chtěl, byl odveden po slepu ke stolu, kde byl připraven na ukázku nápojový lístek v Braillově písmu. Hosté si tak mohli vychutnat po slepu nápoj a zákusek. Bohužel se moc odvážlivých hostů nedostavilo.

     Větší zájem hosté kavárny projevili o ukázku kompenzačních pomůcek a pomůcek pro domácnost. Starší dámy se chtěli především seznámit s Braillovým písmem, úžasným objevem nevidomého studenta. I děti si u nás přišly na své. Hrály zvukové a hmatové pexeso, poznávaly reliéfní obrázky a vyzkoušely si zvukovou střelbu.

     Děkujeme všem hostům za jejich zájem a našemu členovi Davidu Ondráčkovi za poskytnutí prostor a nabídky dalších akcí pro osvětu. Již teď se na Vás těšíme v zámeckém parku na rozsvícení vánočního stromečku.  

 


Obrázky

Vstup do kavárny Vstup do kavárny
Stoleček osvěty očních vad Stoleček osvěty očních vad
Podpis po slepu Podpis po slepu
Braillova abeceda Braillova abeceda
Zvukové pexeso Zvukové pexeso
Braillova abeceda Braillova abeceda
Zvuková střelba Zvuková střelba
Reliéfní omalovánky Reliéfní omalovánky