KOVOZOO aneb zvířata ze šrotu

Publikováno 27.08.2019 13:25 Odbočka Olomouc


Obrázek

Program jsme zahájili jízdou ve vyhlídkovém vláčku Steelinka, který nás provezl areálem firmy Kovosteel a jejích dceřiných společností, kde probíhá již výše zmíněné zpracování a recyklace železa, dřeva
a stavebnin. Tato jízda byla velmi zajímavá a poučná. Všechny nás mile překvapil fakt, že se každý zdánlivý šrot nebo odpad dá ještě efektivně využít.

Po skončení projížďky nám už nic nebránilo vydat se do areálu ZOO. Nachází se zde několik desítek až stovek nejrůznějších zvířat v životní velikosti. Díky tomu, že zvířátka nejsou živá, jsme mohli k seznámení se zvířaty použít také hmat, což perfektně podpořilo představu o tom, jak dané zvíře v reálu vypadá.  Prostory i jednotlivé exponáty vzbudily u účastníků velký obdiv k práci tvůrců.

A jak tato kovová zvířata vlastně vznikají?

Zvířecí exponáty vytváří domácí kutilové, umělečtí kováři, zaměstnanci a ředitelé jednotlivých firem holdingu REC Group. Speciální místo, kde dochází k “rození”, léčení a regeneraci kovových zvířat, je porodnice KOVOZOO. Zde se setkávají tvůrci kovových zvířat (porodní asistenti)
a společně se oddávají kreativnímu tvoření a vaření (svařování :-)), kdy výsledkem je vždy něco výjimečného…ať už nový přírůstek do KOVOZOO, tak okamžiky strávené společně s prima lidmi, jejichž srdce hoří pro stejnou věc a ruce se nebojí chopit se práce, ať už je to ředitel nebo dělník.“

Zdroj: https://www.kovozoo.cz/o-nas/

Závěrem už můžeme pouze konstatovat, že se výlet náramně vydařil,
a domů si všichni kromě krásných zážitků a pocitu z příjemně stráveného dne odvážíme také nové poznatky.

 Klára Nádvorníková


Obrázky