Jubilejní desátá pouť zrakově postižených na Svatý Hostýn

Publikováno 16.08.2019 12:01 Odbočka Olomouc


Obrázek

Na Svatém Hostýně, kopci v Hostýnských vrších, se vyjímá krásná bazilika Nanebevzetí Panny Marie. Byli jsme v ní přítomni na poutní mši a slavnostním požehnání, které pro OO SONS Olomouc domluvili naši členové pan Kvido Sandroni s manželkou Hanou. Zajistili nám rovněž povolenku pro výjezd na Svatý Hostýn. Kdybychom nemohli vyjet autobusem až nahoru, museli bychom absolvovat část cesty k poutnímu chrámu, ležícímu ve výšce 718 metrů nejspíš po svých.
Většina účastníků našeho zájezdu po mši poobědvala v restauraci přímo vedle baziliky a o jídle zde byly slyšet jen pochvalné reakce.
K bazilice vedou schody lemované stánky se suvenýry, které si účastníci mohli prohlédnout, také velká část z nich prošla křížovou cestu, a jak už to na našich výletech bývá, příjemně jsme si ve skupinách povídali. Naplnil se tím tedy jeden z plánovaných bodů programu výletu, tedy „volný čas na procházky a pohodu“.

Podle předpovědi počasí jsme se obávali, že na Hostýně nám bude pršet, ale během dne bylo venku moc příjemně a déšť „si počkal“ až na chvíli, kdy jsme se sešli na autobusové zastávce, na kterou pro nás přijel náš autobus. Když jsme se k ní přibližovali, spadlo pár kapek a jakmile jsme se schovali pod stříšku, spustila se pořádná průtrž mračen! To už nám ale nevadilo a za bubnování deště do střechy zastávky jsme si sdělovali své dojmy z našeho výletu všichni společně.

 Klára Kočí


Obrázky