Jeden malý čenž :-)

Publikováno 29.09.2020 20:37 Odbočka Kyjov


Obrázek

Po prázdninách rozjíždíme naše pravidelné aktivity. A Fit club, pokud to jde, provozujeme na čerstvém vzduchu. Skoro poslední, teplý a sluníčkový den jsme využili prázdného Lesoparku na okraji Kyjova. Tento areál volnočasových aktivit pro cyklisty, chodce, sportovce, jsme otestovali s našimi Fitclubáky k tréninku rychlé a svižné chůze, pro kterou v běžném životě člověk se ztrátou zraku nemá dodstatek příležitostí.
Vycházkový okruh, který tvoří vnější chodník areálu, může i nevidomý člověk s vycházkovými holemi  bezpečně projít rychlým tempem, které přizpůsobí svým možnostem. Prostor má vymezen obrubníkem a směr mu udává zvuk chodce před ním. Zrychli tempo, do kopce přidat a už stíráme pot z čela - to byl náš cíl!
Ale využili jsme i volné dráhy pro tracková kola  s terénními vlnami a klopenými zatáčkami, ale tady už si terén kopírovali bílou holí.

Možná pro kolemjdoucí to byl krapet nezvyklý pohled, když se areálem místo běžců či cyklistů proháněli lidé s hůlkami či bílou holí, ale my si dopoledne prima užili. Následná návštěva vegetariánské jídelny byla samozřejmostí.


Obrázky






 


Video


dráha pro tracková kola