Jarní Agora 2022: technologie pro zrakově postižené

Publikováno 06.05.2022 11:29 Odbočka Olomouc


Obrázek

Milí přátelé a příznivci Agory,

rádi bychom Vás pozvali na jarní Agoru 2022, která proběhne už příští víkend, 14. a 15. května, v prostorách Střediska Teiresiás Masarykovy univerzity v Brně.

plenární sekci zazní 8 příspěvků - těšit se můžete například na blok věnovaný hmatové grafice a 3D tisku či představení dvou horkých novinek na poli přístupných her pro zrakově postižené. Ty si pak budete moci zahrát v herní zóně, která bude součástí vystavovatelské části. V ní se kromě her můžete seznámit s produkty a službami dalších 8 vystavovatelů.

Workshopy, které stále tvoří stěžejní programovou náplň Agory, pokrývají širokou škálu témat od mobilních telefonů, vybraných aplikací pro zpracování audia, využití bankovní identity a datových schránek, až po chytré příslušenství k iPhone.

Bližší informace k Agoře i k jejím jednotlivým programovým částem najdete v případě zájmu v pozvánce Jarní Agora 2022: technologie pro zrakově postižené po 36 měsících opět naživo.

Prosíme o předání pozvánky Vašim kolegům, přátelům či rodinným příslušníkům a její sdílení na sociální sítě. Budeme rádi, když se informace dostane k co největšímu počtu zájemců.

Tým Seznam Native ze Seznam Zprávy ve spolupráci se Střediskem Teiresiás připravil (nejen) na podporu Agory osvětový text Když se ztrácí zrak. Pokud se Vám bude líbit, můžete sdílet i ten :-) Děkuji.

Agoru pořádáme s podporou Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška, společností Deloitte, Moneta Money Bank a dalších partnerů. I díky ní se nám podařilo prezenční Agoru připravit v rozsahu a podobě, se kterou v zásadě můžeme navázat tam, kde jsme na podzim roku 2019 skončili.

A pokud by Vám osobní účast nevyšla, plenární část budeme letos poprvé i vysílat živě - v případě zájmu ji tak budete moci zhlédnout naživo, nebo pak ze záznamu.

Přejeme pěkný den a těšíme se na osobní setkání.

Anička Hořejší, Pepa Konečný a Radek Pavlíček

za organizační tým Agory

--

Mgr. Radek Pavlíček
Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky
Oddělení speciální informatiky
Masarykova univerzita
Komenského náměstí 2, 602 00 Brno
mobil: +420 604 462 448
www.teiresias.muni.cz | www.portal-pelion.cz | www.poslepu.cz