Jak jsme navštívili keramickou dílnu na Střední odborné škole sociální a zdravotnické – Evangelické akademii v Náchodě

Publikováno 01.12.2021 00:01 Odbočka Náchod


Obrázek

Exkurze do keramické dílny na Střední odborné škole sociální a zdravotnické – Evangelické akademii v Náchodě

Oblastní odbočka Náchod uspořádala dne 15. 11. 2021 exkurzi do keramické dílny ve škole sociálního zaměření. Program jsme tento den proti akcím minulým obrátili. Nejprve jsme zašli v restauraci Sport na dobrý oběd. Zavzpomínali si tu na mládí, protože prostředí se tu od minulých časů nezměnilo. Obsluha i jídlo bylo výborné.

Hlavní program však byl pracovní. Ve škole SOCEA jsme se setkali s milými ochotnými lidmi. Vstup po strmých schodech do dílny byl pro důchodce obtížný a pro našeho člena pana Karla na vozíčku neuskutečnitelný. Na pomoc nám však přišel silák pan školník. Šikovně položil na schody prkna a vozík s panem Karlem svezl.

Přivítal nás ředitel školy Mgr. David Hanuš a paní učitelka Mgr. Veronika Tymelová. Zajímavě nám vyprávěla o práci s keramickou hmotou i o užitečnosti terapie pro rozvoj motoriky a prostorové orientace.

Této činnosti mohou bohatě využít studentky školy v povolání sociálních pracovníků a při výuce postižených dětí.

Pod vedením zkušené pracovnice jsme sami mohli vyrobit ozdobné misky, houby či ptáky. Pomoci nám přišlo i sedm studentek. Rády nám s prací na výrobku pomohly a vyprávěly o svých plánech do budoucna i o studijních výsledcích. Na závěr pro nás bylo připraveno pohoštění. Pěkně se s přáteli povídalo při čaji a výborných koláčcích.

Bylo to nevšední odpoledne plné zážitků vyplněné zajímavou prací.

Druhý den poděkoval náš předseda Aleš Podlešák všem organizátorům a pracovníkům školy za ochotu i příjemné prostředí, které nám připravili. Jsme rádi, že se všichni mohli akce zúčastnit a prožít pěkné chvíle. I pan Karel Krtička s manželkou Věrou, jejichž vztah je opravdu příkladný. Obdivujeme, jak vzorně se paní Věra o manžela stará.

Kdyby se takto chovali všichni lidé ke svým blízkým, o co by svět byl krásnější.

 

Mgr.Běla Hejzlarová

Členka OO SONS Náchod


Obrázky