Jak jsem křtili Alíka.

Publikováno 23.10.2017 11:38 Odbočka Česká Lípa


Obrázek

Jak jsme křitili Alíka

od Stanislavy Krajíčkové 

Když se o nějakém psu řekne, že je to "takový Alík", obvykle si představíme docela obyčejného hafana.

Kdybyste ale to samé řekli o Alíkovi, kterého 18.10. 2017 pokřtili členové českolipské oblastní odbočky SONS za přítomnosti několika členů KDVP, 3 vodicích psů a především spousty dětí, to byste se pěkně spletli!

Českolipský Alík má totiž důležitý úkol – hlídat penízky, kterými ho budou krmit především návštěvníci plaveckého bazénu na Severu.

Při hledání toho nejlepšího jména se sešlo 55 návrhů od dětí z plaveckých kroužků a z těch nejčastěji se opakujících pak vybrali členové oblastní odbočky právě Alíka.

V krátkém programu byli všichni přítomní seznámeni s činností českolipské odbočky, poslechli si ukázku z knížky "Nabu, Nelsí a škola pro superpsy" a pak mohli obdivovat jednoho z titulních hrdinů naživo; Nabík Romana Vaňka předvedl něco z dovedností, které musí každý vodicí pes ovládat. Pluto a Kaya se zase nechali ochotně hladit a mazlit a pak ještě zapózovali s Alíkem. Určitě mu přitom poradili, jak má svěřené penízky hlídat a vysvětlili mu, že poslouží k výcviku dalších vodicích psů a k pořádání kurzů, školení i zábavných akcí pro jejich páníčky. 

 

Oblastní odbočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s., v České Lípě tímto děkuje organizaci SPORT ČESKÁ LÍPA a zaměstnancům Bazénu Sever za možnost umístění kasičky a uspořádání křtu. 


Obrázky

Paní Krajíčková vypráví o své tvorbě a paní Chalupová předčítá úryvky z knihy. Paní Krajíčková vypráví o své tvorbě a paní Chalupová předčítá úryvky z knihy.
Pan Vaněk předvádí práci vodicího psa. Pan Vaněk předvádí práci vodicího psa.

Paní Řehořková přednáší o SONS ČR a děkuje panu Ing. Češkovi za spolu-organizaci křtu Paní Řehořková přednáší o SONS ČR a děkuje panu Ing. Češkovi za spolu-organizaci křtu
Pluto, Alík, Kaya Pluto, Alík, Kaya