Jak dopadla sbírka Bílá pastelka v Šumperku a okolí

Publikováno 01.12.2022 11:21 Odbočka Šumperk


Obrázek

JAK DOPADLA SBÍRKA BÍLÁ PASTELKA V ŠUMPERKU A OKOLÍ

 

Rádi bychom Vám poděkovali za spolupráci při sbírce „Bílá pastelka“, která letos proběhla již po třiadvacáté ve dnech 10. - 12. října 2022.

Celkově se podařilo vybrat 3 956 908,- Kč. Výtěžek sbírky bude stejně jako v minulých letech využit k financování služeb pro nevidomé a slabozraké (výuka chůze s bílou holí,  kurz na ovládání kompenzačních pomůcek, výběr vhodné optiky, výuka sebeobsluhy a další dovednosti ke zvládání běžného života).

V našem regionu se do sbírky se zapojilo 30 dvojic tradičně z řad studentů Střední zdravotnické školy Šumperk, Střední odborné školy sociální péče Zábřeh a dobrovolníci. Celkem bylo vybráno 149 578,- Kč, což je o 11 000,- Kč více než loni, z čehož máme velkou radost. Dvojice prodávaly pastelky nejen v Šumperku, Zábřehu, ale v okolních obcích (např. Libina, Hanušovice, Rapotín, Velké Losiny, Sobotín, Loučná n/D, nově také v Dolních Studénkách).

Nejlepší dvojicí prodejců za Olomoucký kraj se opět stala dvojice František Vyhnálek a David Kubík, která prodávala pastelku v Hanušovicích a přilehlém okolí, v jejich kasičce bylo 16 842,- Kč. Lidé také mohli přispívat prostřednictvím QR kódů, které byly umístěny na nových plastových kasičkách.

Upřímně děkujeme všem, kteří si  pastelku zakoupili a tím podpořili služby pro zrakově postižené v našem regionu.

 

 

 


Obrázky