Jachting v Polsku a Horská chata v Jeseníkách

Publikováno 21.06.2019 13:15 Železník Vojtěch


Obrázek
Začíná: 06.09.2019 05:00
Končí: 09.09.2019 22:00
Kde:

 

  1. – 9.9.2019

Jachting na Nyském jezeře + lovecká chata v Jeseníkách


Chcete zažít plavbu na jachtě a zároveň prožít úžasný víkend na horské chatě, kde dávají lišky dobrou noc? Na jachtě si můžete vyzkoušet práci s plachtovím, kormidlování a další věci, které jsme si už jako děti všichni přáli. To všechno s přihlédnutím k našemu zrakovému handicapu a pod vedením zkušeného kapitána, který sám vede kurzy jachtingu. Na chatě zase zažít jaké to je postarat se sami o sebe a v nadmořské výšce 1233 m.n.m. bez vody a elektřiny prožít naprosté spojení s přírodou a k tomu nějakou tu turistiku?
Pokud už po těchto pár řádcích víte, že si to nemůžete nechat ujít, ozvěte se na kontakty uvedené níže.
Na následujících řádcích se dozvíte, jak celá akce bude probíhat a základní informace o tom jakou náročnost očekávat.

Termín konání: 6. – 9. 9. 2019
Místo konání: Niské jezero (Polsko) + Jeseníky
Upozornění!!! Obě  části akce budou fyzicky náročné. Pro pobyt na horské chatě je pak třeba, aby každý účastník měl základní turistickou výbavu. Tzn. krosnu (cca 65 l, pohorky, rozumný spacák (bude chladno), ešus, dobré oblečení (alespoň softshellovou bundu), pláštěnku, ti slabozrací a vidící z nás pak rozumnou čelovku.
Také je třeba rozumně zvážit své fyzické možnosti a schopnosti. Nepůjde o náročnou turistiku, ani náročný sportovní jachting, nicméně pobyt a pohyb na druhých nejvyšších horách naší země vyžaduje alespoň dobrý fyzický stav a rozumnou kondičku. Tzn. Ujít aspoň 10 km s batohem na zádech. V případě účasti na plavbě pak postačí rozumná pohyblivost, absence strachu z vody a fyzička. Cesty kolem chaty budeme vybírat takové, aby nebyly příliš členité a terénně náročné.
Každý účastník taky bude muset mít svého průvodce a to jak na jachtu, tak na chatu. Pokud není ve vašich silách si průvodce zajistit, ozvěte se a pokusíme se něco vymyslet.  Je možné, že si vystačíme z vlastních řad.

Pozn: všechny tyto věci jsou opravdu důležité a bez nich nikdo jet nesmí.

Podrobný seznam věcí nutný k odjezdu zavčasu dostanete, ať má každý dostatek času si tuto výbavu obstarat.

Časový harmonogram:

  1. 9. 2019 –V ranních hodinách se sejdeme v Olomouci, případně v Zábřehu na Moravě kam každý přijede po vlastní ose. Po té se budeme vlastní dodávkou přesouvat k Niskému jezeru do Polska, kde budeme mít jachtu celý den jen pro sebe. Délka cesty z Olomouce až k Niskému jezeru je zhruba 2 hodiny. Ještě tentýž den se budeme opět dodávkou přesouvat zpět do ČR do města Jeseník, kde bychom měli nocovat na místní faře.
    Pokud bude o plavbu na jachtě velký zájem, je zde možnost rozdělit dvojnásobný počet osob do dvou plaveb. Na horskou chatu se ale nevejde více než 10 osob, tudíž by zbylý museli druhý den z Jeseníku odjíždět domů. Dopravu do Olomouce by pak měli zajištěnu. Cena bude stejná jak v případě účastníků obou částí akce, tak pro účastníky pouze na plavbě. (Jachta pojme maximálně 9 osob), ideální počet by tedy byl 8 + 8
  2. 9. 2019 ráno z Jeseníku odjezd znovu stejnou dodávkou na místo určení odkud vyrazíme k chatě Hubertka pod Švýcárnou. Variant jak dlouhou trasu pěšky k chatě zvolíme je hned několik. První a nejdelší z nich má cca 10 km, druhá zhruba 6 a třetí je nejkratší. Ta je asi 500 metrů a zvolíme ji, případně jejich kombinaci, až podle možností a schopností nahlášených účastníků.
  3. 9. 2019 odjezd k domovu. Opět vás dodávkou dopravíme do Olomouce, odkud už zase každý sám po vlastní ose odjede domů. Čas příjezdu do Olomouce, resp. čas odjezdu z chaty stanovíme podle autobusových spojů z Ovčárny pod Pradědem, případně podle toho jestli nepojedeme dodávkou přímo od chaty. Bude záležet na chuti. Časy obou těchto variant se také včas dozvíte.

    Informace závěrem:

    Jelikož jsou jachting i horská turistika závislé na počasí, vyhrazujeme si právo program a jeho posloupnost měnit, případně celou akci zrušit.
    Účastník akce je povinen zajistit si cestovní pojištění na dobu trvání akce a zřízení pojistky nám prokázat. Případně všem účastníkům zařídíme pojistku hromadnou a ta bude zahrnuta do celkové ceny.
    Vyhrazujeme si také právo změnit místo konání pobytu. Touto dobou již může probíhat lov a v tom případě mají lovci přednostní právo k zapůjčení chaty. V záloze máme další 2 chaty a dle situace mezi nimi zvolíme.

Cena akce:

1000 Kč
Pro účastníky obou variant je cena stejná. Tzn., že stejnou cenu zaplatí jak účastník plavby i pobytu na chatě, tak i účastník, který se zúčastní pouze plavby a druhý den pojede z Jeseníku domů.
V ceně je zahrnuta doprava Olomouc – Niské jezero – Jeseník – Olomouc a ubytování na faře. Ubytování na chatě je zdarma.
Cena nezahrnuje stravu ani v jedné z variant akce. V Polsku nemáme zjištěny možnosti stravování, takže bude třeba si vzít jídlo s sebou.
Na chatě se dá uvařit anebo zajít zhruba 1,5 km na chatu Švýcárna, kde si můžeme koupit teplé jídlo.

Podrobnější info. sdělíme již nahlášeným účastníkům, až budeme mít konkrétní počet osob a dle něj stanoveny přesné ceny dopravy a ubytování. To se pak promítne mimo jiné do celkové ceny, která se před konáním akce může mírně lišit.

Svůj zájem potvrzujte