Informační brožura pro oční lékaře a pacienty

Publikováno 08.01.2017 15:06 Odbočka Olomouc


Obrázek

OLOMOUCKÝ KRAJ FINANČNĚ PŘISPĚL NA REALIZACI PROJEKTU: „PROPAGACE SLUŽEB PRO ZRAKOVĚ ZNEVÝHODNĚNÉ V CÍLOVÉ SKUPINĚ OČNÍ LÉKAŘI A JEJICH PACIENTI“

Najdete zde:   Horší se vám zrak?

Cílem projektu, který byl realizován od května do prosince 2016, je zvýšit v Olomouckém kraji informovanost o poskytovaných službách pro osoby se zrakovým postižením prostřednictvím poutavé komiksové brožury. Informační brožura vznikla za spolupráce Tyfloservisu Olomouc, TyfloCentra Olomouc, Tyflopomůcek Olomouc a oblastních odboček Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR, v Jeseníku, Přerově, Prostějově, Šumperku a Olomouci. Autorkou ilustrací je Gabriela Shejbalová.
Informační brožury budou postupně umisťovány do ambulancí očních lékařů. Kde budou informovat jednak samotné lékaře a také jejich pacienty, kteří mají oční vadu, která si již vyžaduje odborné pomoci ze strany poskytovatelů sociálních služeb, zaměřených na skupinu osob s těžším postižením zraku.
Zájemci mohou brožury najít také v čekárnách praktických lékařů, na úřadech práce, odborech sociálních věcí a samozřejmě přímo u poskytovatelů sociálních služeb.
Včasná odborná rada a pomoc může podpořit úsilí o překonání důsledků zrakového postižení a tak zvládnout náročnou životní situaci.
Brožura odlehčenou formou upozorňuje na systém sociálních služeb v Olomouckém kraji, které tuto odbornou pomoc poskytují.

 Olomoucký kraj