Imaginárium Divadla bratří Formanů

Publikováno 31.01.2019 10:47 Odbočka Trutnov


Obrázek

Vrátili jsme se do dětských let a zařádili si na interaktivní výstavě Divadla bratří Formanů Imaginárium.

„Ke hře nepotřebujete návod. Věříme, že lidé v sobě mají cit a míru, pochopí, s čím a jak mohou zacházet, kdy mohou vzít za kliku a kdy je na místě letmý dotek,“ vysvětluje koordinátor výstavy Matěj Forman. 

    Ve spolupráci s dalšími výtvarníky zabydlel Matěj Forman Imaginárium nepřeberným množstvím příběhů zakletých v  divadelních dekoracích, loutkách a dalších nápaditých předmětech. V sestavě vystavujících autorů se objevuje také trutnovská výtvarnice Tereza Komárková.

Imaginárium nabízí nepřeberné množství rozmanitých zastavení v podobě různých tajemných pokojíčků a předmětů, divadelních rekvizit sestavených do hravých aranžmá, loutek. Samostatnou a velmi vyhledávanou atrakcí jsou hypohledy a kuklostroje Pavla Macka. Tuto část výstavy mohli vzhledem ke zrakovému handicapu obdivovat a vyzkoušet sice jen někteří z nás, ale i tak jsme se všichni pobavili. Ti, co něco ukoukali, nahlédli do dřevěných krabic kukátkem a točením klikou uvnitř rozpohybovali roztodivné scenérie, postavy, zvířata, krajiny…

 

 

 


Obrázky