Honza Jareš a kapela - koncert festivalu Dny umění nevidomých na Moravě

Publikováno 08.08.2021 20:14 Odbočka Uherské Hradiště


Obrázek
Začíná: 02.09.2021 17:00
Končí: 02.09.2021 19:00
Kde:

Další z řady koncertů festivlalu Dny umění nevidomých na Moravě. Tentokrát nám oslavy 25 let sonsu zpříjemní skvělý zpěvák a klavírista Honza Jareš, kterého přijede doprovodit i jeho hvězdná kapela složená z opravdu fantastických muzikantů.

Honza Jareš (1981)

zpěv, klavír, klávesové nástroje
Po absolvování ZUŠ v Brně se přestěhoval do Prahy, kde jako první nevidomý student v historii školy absolvoval Státní konzervatoř, obor populární zpěv a klavír. Působí jako profesionální hudebník, vystupuje sólově nebo v doprovodu špičkových instrumentalistů. Doplňkově účinkuje rovněž jako cocktail pianista v předních pražských hotelech.
Honza s písní Doktor duší dvanáctkrát zvítězil v hitparádě Českého rozhlasu a v červenci 2019 tak získal Zlatou i Platinovou dvanáctku Českého rozhlasu. V listopadu 2019 získal ocenění Objev roku – Legenda nočního proudu v Českém rozhlase Dvojka. Honza Jareš vydal říjnu 2020 CD Doktor duší. Píseň Vnitřní zrak z této desky získala opět Zlatou dvanáctku Českého rozhlasu.

Jaromír Helešic (1947)

bicí nástroje
Narodil se v Uherském Hradišti, od konce 60. let žije v Praze, kde působil v různých jazzových formacích (Jazz Half Sextet, Jazz Nova) než zakotvil ve skupině kontrabasisty L.Hulana Jazz Sanatorium. V 70. letech se stal Jaromír Helešic jedním z nejlepších a nejžádanějších hráčů na bicí nástroje u nás (Impuls, Energit L.Andršta, Jazz Q M.Kratochvíla, Pražský Big Band, Milan Svoboda Q,R.Dašek Trio). Jaromír Helešic vystupoval s různými hudebními projekty po celé Evropě i v zámoří.

Tomeš Smetana (1945)
kontrabas, basová kytara
Vystudoval Státní konzervatoř v Praze. Mimořádně technicky zdatný hráč na kontrabas a basovou kytaru se účastnil mnohých hudebních projektů. Působil ve Vinohradském divadle, v kapele Hany Hegerové a v mnohých jazzových seskupeních jako Jazz Revue, Linha Singers, Steamboat Stompers a další.