Festivalový den DUN - zámek Kunín

Publikováno 26.09.2022 11:10 Odbočka Třinec


Obrázek

Dne 25. 9. jsme podnikli celodenní výlet na zámek Kunín, kde jsme se zúčastnili festivalového dne Dny umění nevidomých na Moravě a souběžně i dne Růže pro paní hraběnku, kterou pořádá zámek Kunín. 

Ráno jsme se zúčastnili sváteční mše v kostele Povýšení svatého Kříže, která byla sloužena za živé i zemřelé nevidomé jedince, jejich rodinné příslušníky i jejich průvodce. Po mši následovala prohlídka zámku vyzdobeného květinovými vazbami, jejichž součástí tradičně bývají růže - nejoblíbenější květiny hraběnky Walburgy, na její počest se tato akce každoročně koná. V odpoledních hodinách následoval koncert nevidomého zpěváka Jana Jareše s hostující zpěvačkou Jitkou Jakubíkovou opět v kostele Povýšení svatého kříže. Tradičně a i tentokrát se po ukončení koncertu vydáváme k hrobce na místní hřbitov, kde zapálíme paní hraběnce svíčku na její počest. Poté se již vracíme k autobusu, plní krásných zážitků se vracíme domů.

Letos jsme mohli poprvé v rámci prohlídky zámku navštívit oratoř, která byla nově zrekonstruovaná. Ze zámku vede spojovací dřevěný most, který nás k oratoři dovede.  


Obrázky