Festival vín v Uherském Hradišti

Publikováno 28.05.2019 11:04 Železník Vojtěch


Festival vín v Uherském Hradišti

Máte rádi nevšední zážitky, dobré víno a příjemnou společnost?

Zveme Vás do

UHERSKÉHO HRADIŠTĚ - SRDCE SLOVÁCKA,

kde pořádá Cech blatnických vinařů FESTIVAL VÍN se speciálně vytvořenými podmínkami jenom pro nás. V nabídce budou originální výborná vína, která získávají na kvalitě díky pěstování na specifické půdě.

Akce probíhá dne

8.6.2019

na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti

od 13-ti do 22-ti hodin.

U každého z patnácti stánků bude ochutnávka tři vzorků vín a asi 10-ti minutové povídání o nich. Společně tedy budeme mít možnost koštovat 45 vzorků vín, pro členy Aktiv klubu za speciální cenu 150 Kč.

Celé odpoledne bude na náměstí probíhat řada kulturních aktivit zakončených večerní cimbálovkou Gabrielovci.

Bude to rovněž prostředí pro naše vzájemné setkání, sejdeme se a vzájemně si popovídáme.

Zájemci o akci hlaste svou ůčast na email filgasova@sons.cz a v kopii zprávu pošlete na adresu zeleznik@sons.cz
Do zprávy uveďte i jestli máte zájem o zařízení ubytování. To budeme řešit individuálně.

Budeme se těšit na všechny příznivce dobrého vína.

Něco málo o Blatnických vínech s označením VOC:

Cech blatnických vinařů a především vína ze slovácké podoblasti z obce Blatnice pod Svatým Antonínkem se mohou pyšnit označením „víno originální certifikace" (VOC), které jako pátí na Moravě užíváme od dubna 2013. VOC je značkou Evropské unie, která garantuje po vzoru francouzského systému řazení vína AOC kvalitu i původ výrobku a uděluje ji Ministerstvo zemědělství.

Vína originální certifikace jsou jedinečná tím, že jsou zpracována z odrůd typických pro danou vinařskou oblast a ručně sbírané hrozny révy vinné pocházejí pouze z našich vybraných vinařských tratí. Tyto odrůdy s bedlivostí a přísností vlastní vybírá i hodnotí samotný Cech blatnických vinařů. Vína s touto certifikací splňují přísné zásady již při pěstování hroznů ve vinici, tak i následně při výrobě vína ve sklepě. Totožné víno o garantované kvalitě i tolik typické chuti daného regionu tak nelze nalézt nejen jinde na Moravě či v České republice, ale ani na celém světě. Historicky prověřenými představiteli blatnických odrůd jsou svěží a vysoce minerální Ryzlink rýnský a skupina burgundských odrůd Rulandské bílé, Rulandské šedé, jež jsou typická svými obilnými a chlebovými tóny, a i tolik oblíbené Chardonnay.