Festival Tolerance tentokrát U jezu

Publikováno 17.07.2021 14:02 Odbočka Kyjov


Obrázek

Festival tolerance je přehlídkou zájmové umělecké činnosti zrakově postižených a jejich hostů.Tak jako každým rokem se skládá z několika částí. Letos nebylo místo hlavního dění v Kulturním domě v Dolních Bojanovicích, ale v Hodoníně, pod širým nebem, u vody, na vodě, u táboráku.
Pěvecký sbor naší odbočky "Pastelky"  měl původně již odpoledne svým zpěvem zpestřit každodenní stereotyp obyvatelům seniorského věku v domově S-centra Hodonín. Jelikož obětí ničivého tornáda se stala i tato budova, nebylo možné ani v náhradních prostorách uspořádat hudební odpoledne s Pastelkama. A tak jsme se zúčastnili až podvečerního vystoupení, které se konalo tak, jak se na léto sluší a patří, v přístavišti U jezu, odkud vyplula výletní loď Konstancie plná hudebníků, jejich příznivců, významných hostů. Během plavby se zpívalo, jedlo a pilo. Mimo Pastelek s folklórním žánrem vystoupili Martin Rous, Milan Hradil a Jožka Černý. Jídlem, pitím a hlavně zpěvem se pak pokračovalo v přístavišti, kde jsme přítomným zazpívali naše pásmo o víně. Po nás se hrál folk, country a další a další do hluboké noci. Festival pokračoval i druhým koncertním dnem přímo v prostorách Oázy, odpoledne opět plavba po Moravě plná hudby a zpěvu. Vystřídalo se zde několik hudebních těles, několik žánrů a i my jsme svým malým dílkem přispěli k prezentaci činnosti zrakově postižených v Hodoníně. Díky za pozvání.


Obrázky

Přístaviště U jezu Přístaviště U jezu
Festival Tolerance navštívil starosta města Hodonín Libor Střecha Festival Tolerance navštívil starosta města Hodonín Libor Střecha
Pastelky na palubě Konstancie Pastelky na palubě Konstancie
Vystoupení Pastelek na palubě lodi Konstancie Vystoupení Pastelek na palubě lodi Konstancie
Jožka Černý Jožka Černý
Martin Rous Martin Rous
Milan Hradil Milan Hradil
Konstancie připravena na festival Konstancie připravena na festival